“ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ”

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές παραχώρησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία και ευχαρίστησε για τη συνεργασία. Ο κ. Σγουρίδης στην αρχική του δήλωση ευχαρίστησε τους Ξανθιώτες που τον στήριξαν με τη ψήφο τους και για τη διαχρονική σχέση που έχτισε μια σταθερή αξία. Ευχήθηκε στο Σωκράτη Ξυνίδη να φθάσει την Ξάνθη ψηλότερα απ’ότι την έφθασε αυτός.

    Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές παραχώρησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία και ευχαρίστησε για τη  συνεργασία.


   Ο κ. Σγουρίδης στην αρχική του δήλωση ευχαρίστησε τους Ξανθιώτες που τον στήριξαν με τη ψήφο τους και για τη διαχρονική σχέση που έχτισε  μια σταθερή αξία.


   Ευχήθηκε στο Σωκράτη Ξυνίδη να φθάσει την Ξάνθη ψηλότερα απ’ότι την έφθασε αυτός.


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ


“Κατ’αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους Ξανθιώτες που υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και βοήθησαν στο να υπάρξει αυτή η μεγαλειώδης νίκη των 10 μονάδων. Δεύτερον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ξανθιώτες που με στήριξαν με την ψήφο τους. Ήμασταν μαζί στα 20 χρόνια της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Η διαχρονική αυτή σχέση έχτισε μια σταθερή άξια και όχι κάστρο. Σήμερα παραδίδω την σκυτάλη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Ξάνθης στο Σωκράτη Ξυνίδη.


Έφθασα την Ξάνθη ψηλά και εύχομαι και αυτός με την σειρά του να την παραδώσει ψηλότερα. Οι Ξανθιώτες έδωσαν δίπλα μου μάχες πολλές και νικηφόρες για την Ξάνθη και για την Δημοκρατία. Αυτή τη φορά παρά την αύξηση των ψήφων στο πρόσωπο μου, η μάχη χάθηκε. Χάθηκε γιατί στη Θράκη έχουμε μια Δημοκρατία δυο ταχυτήτων. Αυτή της υγιούς άμιλλας μεταξύ ανθρώπων, ιδεών και πολιτικών και αυτή του προξενείου που χειραγωγεί την μουσουλμανική ψήφο και προσπαθεί να γίνει ρυθμιστής της Ξανθιώτικης κοινωνίας. Φυσικά, με την ανοχή πολλών που προσβλέπουν σε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη.


Όμως, η “Δημοκρατία” του προξενείου Κομοτηνής διχάζει τη Θράκη και δεν αρμόζει σε μια χώρα ανοιχτή , ευρωπαϊκή όπως η Ελλάδα”



Στη συνέχεια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.


Για το ρόλο του Προξενείου στις εκλογές στην Ελλάδα είπε:


“Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να ψηφίζουν όποιον υποψήφιο θέλουν και εκεί δεν υπάρχει χειραγώγηση της ψήφου.


Δεν νομίζω ότι το Προξενείο θεώρησε στο πρόσωπό μου ότι δεν θα πρέπει να εκφραστεί η μουσουλμανική ψήφος. Ομως θεωρώ ότι η χειραγώγηση το να υπάρχουν ισχυροί μουσουλμάνοι υποψήφιοι σε όλα τα ψηφοδέλτια αυτό δημιουργεί την κατευθυνόμενη ψήφο.


Δεν υπάρχει δηλαδή η άμιλλα. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο μουσουλμάνος θα ψηφίσει μουσουλμάνο. Αν και σε μια δημοκρατία πιστεύω ότι δεν πρέπει οι θρησκείες να καθορίζουν τη ψήφο παρά οι αξίες. Δεν έχω παραπάνω επ’ αυτού. Αλλά ότι δεν υπάρχει άμιλλα μεταξύ των άξιων μουσουλμάνων γιατί το Προξενείο κατευθύνει το ποιος θα είναι  και θα είναι ο μοναδικός”


Για το πολιτικό του μέλλον είπε:


“Ημουν, είμαι και θα είμαι στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ. Είμαι στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του να με αξιοποιήσει όπου νομίζει. Και αν νομίζει ότι δεν θα πρέπει να αξιοποιηθώ, παραμένω στρατιώτης για να προασπίζω τα συμφέροντα του τόπου μας και της δημοκρατίας.


 Εμμένω στις δηλώσεις που έκανα περί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενας πολιτικός που για 20 χρόνια είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή διετέλεσε 11 χρόνια Αντιπρόεδρος της Βουλής πρέπει να έχει το θάρρος, το σθένος ότι λέει να μη το διαγράφει.


Ομως πρόκειται να γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κοσμογονικές αλλαγές. Σε αυτές θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις για να μπορέσουμε εκεί πράγματι να γκρεμίσουμε κάστρα. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα το οποίο είναι ένας Νομός που θα είναι ελκυστικός στους κατοίκους του και σε κεφάλαια και σε επισκέπτες”


Σε ερώτηση μας για αν κατέθεσε αίτηση για θέση γενικού γραμματέα απάντησε:


“Δεν έκανα αίτηση και δεν πρόκειται να κάνω. Γιατί για εμένα δεν είναι οι θέσεις το ζητούμενο. Για εμένα είναι ο αγώνας για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη πατρίδα, έναν καλύτερο Νομό.


Η παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου δεν σημαίνει ότι γίνεται και μέσα από θέσεις. Μπορείς να προσφέρεις στην κοινωνία και χωρίς να έχεις κάποια θέση”


Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ξάνθη:


“Αποδέχομαι το αποτέλεσμα. Δεν θα κάνω ένσταση. Οσες φορές εκλέχτηκα υπήρχαν ενστάσεις στο πρόσωπό μου”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button