Άρθρα

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ….

Σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.Μιμητισμος,αποχαύνωση , αβουλα όντα , ισοπέδωση προς τα κάτω, παντελής απουσία κριτικής σκέψης. Εισερχόμεθα στην εποχή της φάρμας των ζώων ( Όργουελ) και των πειραματόζωων του Χίτλερ η Στάλιν από την πίσω πόρτα. Αναφέρομαι στην εφαρμογή ΤΙΚ ΤΟΚ όπου δίνει δικαίωμα σε κάθε πικραμένο να αναδεικνύει ότι απωθημένο έχει προσβάλλοντας κάθε ένοια αξιοπρέπειας. Η κακογουστιά σε όλο της το μεγαλείο. Οι ατάκες των ελληνικών ταινιών και τα ανέκδοτα με τον ΤΟΤΟ αποτελούν μνημεία τέχνης συγκρινομενα με τις κυκλοφορούσες παραστάσεις.
Το “τσαλαβούτημα στην σάχλα του ΤΙΚ -ΤΟΚ ” έχει καταντήσει κοινωνική αρρώστια. Με πλήρως εθιστικό αλγόριθμο ,με κινεζικές προδιαγραφές, βλέπεις μόνο σκυμμένα πρόσωπα να τρακερνουν στην μέση του δρόμου παρακολουθώντας ότι σαχλαμάρα έρθει μπροστά τους στην οθόνη του κινητού.
Εντύπωση και συγχρόνως απογοήτευση μου προκαλεί η χρησιμοποίηση του από τους πολιτικούς. Για πέντε δέκα ψήφους ,επειδή έτσι είπαν οι σύμβουλοι τους , το θεωρούν αναπόσπαστο μέρος της επικοινωνίας.
Εντάξει οτι η πλειοψηφια των πολιτικών δεν ανήκει στα πλέον φωτεινά μυαλά είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούν ότι αξία ενός ηγέτη αναδεικνύεται μέσα από τα ποιοτητικά χαρακτηριστικά των πολιτών.
Κανόνας είναι να εμπνέεται ο λαός από ιδανικά που διακονούν οι ηγέτες και όχι το αντίστροφο οι ηγέτες να ακολουθούν λαικίστικες ανορθογραφίες.
Υ.Γ Το τραγικό της υπόθεσης .Για το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων καθώς και των μαθητών αποτελεί την κυρίως απασχόληση σε ώρες που πρέπει να εργάζονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button