Τοπικά νέα

Μαθητές του Δήμου Μύκης την Παρασκευή θα κάνουν κανονικά μαθήματα-Διαμαρτύρονται στο δήμαρχο

Διαμαρτύρονται μαθητές γιατί σε δήμους της Ξάνθης την Παρασκευή θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω  των ΘΛΕ 2024 αλλά στον Δήμο Μύκης θα είναι ανοικτά!

Από το τη δεκαετία του ’80 μέχρι το 2014 τη σχετική απόφαση ελάμβαναν κάθε χρόνο οι Νομάρχες και οι Αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις των ΘΛΕ.
Τα έτη 2015-16 τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο τότε Περιφερειάρχης και από το 2017 οι Δήμους λαμβάνουν  τη σχετική απόφαση.

“Κάθε χρόνο και για πολλά έτη, στο πλαίσιο των θρακικών λαογραφικών εκδηλώσεων της πόλης μας είθισται την τελευταία Παρασκευή, πριν την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού,  δήμοι του νομου Ξάνθης να αναστέλλουν την λειτουργία των σχολείων της αρμοδιότητάς τους προκειμένου οι μαθητές να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη τους!

Ενας και μοναδικός Δήμος του νομου , ο Δήμος Μυκης, όπως και την προηγούμενη χρονιά  δεν έδωσε τέτοια εντολή. Είναι σαφές πως με αυτή την απόφαση του Δήμου κάποιοι μαθητές αυτόματα αποκλείονται από την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές της πόλης τους.

Όλοι μουσουλμάνοι και χριστιανοί είμαστε πολίτες αυτού του τόπου και μπορούμε ελεύθερα να ασκούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, όπως ελεύθερα μπορούμε να συμμετέχουμε και στις τοπικές λαογραφικές μας εκδηλώσεις. Σε όλους άλλωστε τους δήμους συνυπάρχουν μουσουλμάνοι και χριστιανοί.

Ως συμπολίτες ζούμε πάντα με σεβασμό ο ένας απέναντι στη διαφορετικότητα του άλλου” τονίζει κάτοικος της περιοχής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button