Τοπικά νέα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα οι φοιτητές εκφράζουμε σε όλη τη χώρα και στη Ξάνθη την πλήρη αντίθεση μας με το νομοσχέδιο που πάει να φέρει η κυβέρνηση εν μέσω εξεταστικής. Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να κάνει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, να διαλύσει τα πτυχία μας και να υποβαθμίσει τις σπουδές μας.

Εκατοντάδες φοιτητές δώσαμε εχθές Τετάρτη μια ηχηρή απάντηση με τη μαζικότερη συνέλευση των τελευταίων χρόνων στην πολυτεχνική. Ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και την παράταξη της την ΔΑΠ που με κάθε μέσο και τρόπο προσπαθούν να καταστείλουν και να υπονομεύσουν τους φοιτητές και τους αγώνες μας για δημόσιες, δωρεάν και σύγχρονες σπουδές.

Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα τους περάσει. Οι φοιτητές έχουμε στο πλάι μας τους μαθητές, τους καθηγητές μας όπως ο σύλλογος ΕΣΔΕΠ Ξάνθης που τάσσεται κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και στηρίζει τον αγώνα μας.

Σε συνέχεια της συνέλευσης, προχωρήσαμε σε μαζική κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη και συνεχίζουμε με κινητοποιήσεις στη λέσχη της πόλης για να εξασφαλίσουμε πως κανένας φοιτητής δεν θα αποκλειστεί από τη σίτιση, συνάντηση με την αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων για ζητήματα σίτισης, μεταφορών και εστιών και εκ νέου γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης την Τετάρτη 31/01.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button