Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Έκανε ρεκόρ επιστροφών φόρου εισοδήματος με 6,8 εκατομμύρια ευρώ

Χρονιά ρεκόρ φέτος για την ΑΑΔΕ, η οποία ξεπέρασε τα 6,8 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής. Όπως είπε ο ίδιος έχουν επίσης μειωθεί κατά 40% οι «εκκρεμείς αιτήσεις» για επιστροφή φόρου. Πέρσι εκκρεμούσαν 3 εκατομμύρια επιστροφές.

«Φέτος είμαστε στο 1.8 εκ. εκκρεμείς επιστροφές και πολλές από αυτές δεν μπορούν να γίνουν γιατί αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν δηλώσει iban για να γίνει η επιστροφή, ενώ 375 χιλιάδες ΑΦΜ δόθηκαν σε ανήλικα παιδιά 12- 17 ετών», είπε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε επίσης ότι «για πρώτη φορά δημιουργήσαμε μητρώο POS. Κοντά στο 1 εκ. POS έχουν καταγραφεί με τεράστια ταχύτητα. Προχωρούμε σε ενοποιήσεις υπηρεσιών με σκοπό να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

Αναφορικά με το ρεπορτάζ του Σκάι για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών, ο κ. Πιτσιλής επισήμανε ότι «πέρυσι, τέτοιο καιρό στις εφορίες είχαμε 800 επισκέψεις την ημέρα. Στο ΚΕΒΕΙΣ οι επισκέψεις είναι 200 -250, δηλαδή 75% επισκέψεις λιγότερες. Εξυπηρετούνται όλοι, ακόμη και όσοι έρχονται χωρίς ραντεβού. Στελέχη μας βρίσκονται στην υποδοχή και κατευθύνουν τους πολίτες μόλις μπουν στο κτίριο», εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button