Περιφέρεια

Παιδιά από τη Θράκη έστειλαν μηνύματα στον Μητσοτάκη για την κλιματική κρίση

Παιδιά από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας κατέθεσαν μηνύματα και κάρτες που έφτασαν στις ηλεκτρονικές θυρίδες της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, τα οποία απεστάλησαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ενόψει αυτής της πολύ σημαντικής παγκόσμιας συνάντησης, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης κάλεσε όλο το μαθητικό κοινό που συμμετέχει στα εκπαιδευτικά της δίκτυα να μεταφέρει, με τον δικό του πρωτότυπο λόγο, τις ανάγκες, τις εκκλήσεις, αλλά και το αισιόδοξο μήνυμά του για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος συμμετέχει στην COP28, που πραγματοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Τα λέω στον μπαμπά μου να τα γράφει γιατί ακόμη είμαι μικρός και δεν ξέρω να γράφω. Θέλω όταν συναντηθείτε με τους άλλους πρωθυπουργούς να τους πείτε: “Πρέπει να πάρουμε τώρα μέτρα ώστε να μην ξανακαούν τα μέρη του παππού του Χρήστου (Αλεξανδρούπολη) και να μην έχει πολλή ζέστη και λίγες βροχές ώστε να έχουν οι ελιές του καρπούς και να βγάζουν λάδι”», έγραφε η κάρτα του μικρού Χρήστου από το 32ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Με τις εικόνες των καμένων εκτάσεων να έχουν χαραχτεί στη μνήμη του, ο μόλις 5 ετών Χρήστος όταν του ζητήθηκε να γράψει μία κάρτα σκέφτηκε αμέσως τον τόπο του παππού του, την Αλεξανδρούπολη που επλήγη από τη φετινή καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η νηπιαγωγός του 32ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, Λίνα Κυνηγοπούλου, τα παιδιά βλέποντας τις εικόνες από τις καταστροφές που έχουν πλήξει τη χώρα το τελευταίο διάστημα, όπως οι πυρκαγιές αλλά και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, αντιλαμβάνονται ότι κάτι πάει λάθος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button