Η «ΑΓΑΠΗ» 127 εθελοντών παράδειγμα προς μίμηση

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η τιμητική εκδήλωση βράβευσης 127 εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», στα πλαίσια του εορτασμού των 35 χρόνων ζωή του συλλόγου.
Σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κέντρο διασκέδασης και με την παρουσία των αρχών και φορέων της πόλης το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΓΑΠΗΣ» τίμησε 127 μέλη της νέα και παλιά, απονέμοντάς τους τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια για το μεγάλο αριθμό αιμοδοσιών που πραγματοποίησαν μέχρι σήμερα.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η τιμητική εκδήλωση βράβευσης 127 εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου Εθελοντών  Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», στα πλαίσια του εορτασμού των 35 χρόνων ζωή του συλλόγου.


Σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κέντρο διασκέδασης και με την παρουσία των αρχών και φορέων της πόλης το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΓΑΠΗΣ» τίμησε 127 μέλη της νέα και παλιά, απονέμοντάς τους τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια για το μεγάλο αριθμό αιμοδοσιών που πραγματοποίησαν μέχρι σήμερα.


Με έκδηλη την πικρία και την απογοήτευση για τη μη παρουσία της υπουργού Υγείας, κ. Ξενογιαννακοπούλου- αν και είχε προσκληθεί- ή κάποιου εκπροσώπου της, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιάννης Παπαχρόνης αναφέρθηκε στο Διήμερο ΑΓΑΠΗΣ, αλλά και στη σημαντική συμβολή των ατόμων που βραβεύονται.


«Από το 2004 υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης ξεκινήσαμε  μια ιστορία αγάπης, μια πολύ ωραία ιστορία που συνεχίζει να γράφει κάθε μέρα νέες σελίδες. Μέχρι τώρα έχουν βραβευτεί συνολικά 800 αιμοδότες και φέτος θα τιμηθούν άλλοι 127 με τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Είναι μια βραδιά χαρά και τιμής, από την οποία όμως απουσιάζει το Υπουργείο Υγείας, όπως χρόνια τώρα δεν έχει παραστεί κάποιος υπουργός σε εκδήλωσή μας. Όταν μάλιστα από το 2001 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» είναι πρωταθλητής στη χώρα με 4682 φιάλες αίματος με δεύτερο το Σύλλογο Αιμοδοτών της Αλεξανδρούπολης με 2000 φιάλες».


Μπορεί να απουσίαζε η εκπροσώπηση του υπουργείου Υγείας ή κάποια άλλη πολιτική εκπροσώπηση, όμως η παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων ήταν σχεδόν σύσσωμη, ανάμεσά τους ήταν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιεθωρίου, κκ Παντελεήμονας, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, Νίκος Ζλάτκος, ο Αντινομάρχης Περικλής Καρβουνίδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Νομάρχη Ξάνθης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Δημούδη, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΕΥΚ Ξάνθης, κ. Μπεμπεκίδης, κ.α.


Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ξάνθης μεταξύ άλλων εξήρε το έργο του Συλλόγου, ενώ αναφερόμενος στα μέλη του σημείωσε χαρακτηριστικά «οι μεγάλοι δίνουν το φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα συμπαρασύρουν όλη τη νεολαία στην ωραία αυτή προσφορά».


Ενώ από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης τόνισε ότι « η προσφορά αίματος είναι ότι πολυτιμότερο, το να δίνεις το αίμα σου δίνεις ζωή».


Στο μεταξύ στην τιμητική εκδήλωση απονεμήθηκαν 24 αργυρά και 90 χάλκινα μετάλλια από το Υπουργείο Υγείας , καθώς και  τιμητικές διακρίσεις από το Δήμο Ξάνθης, τη Νομαρχία Ξάνθης και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ξάνθης.


Πρωταθλητής αιμοδότης στην Ξάνθη αναδείχθηκε ο γνωστός ζαχαροπλάστης, κ. Στέλιος Αρσενίου με 60 αιμοδοσίες και στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος από τη νομαρχία.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Ηλία Αλατζά για τις 50 αιμοδοσίες που έκανε.


Για τις 40 αιμοδοσίες ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ» βράβευσε τους Γαλάνη, Γεωργακόπουλο και Βελλόπουλο.


Ενώ για τις 25 αιμοδοσίες και κάτω βραβεύτηκαν οι εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου με τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια του Υπουργείου Υγείας, τα οποία σύμφωνα με το νόμο, όπως σημείωσε ο Γιάννης Παπαχρόνης θα πρέπει να απονέμοντα από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας ή τον εκπρόσωπό του, που στην συγκεκριμένη εκδήλωση έλαμψαν δια της απουσίας τους.


Τέλος ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν βραβεύτηκαν  με τον ειδικό έπαινο και πέντε νέα παιδιά κάτω των 18 ετών , ως νέα μέλη του Συλλόγου της «ΑΓΑΠΗΣ».


 


                                                                          Δέσποινα Γκούμα


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button