Ελλάδα

Ανατροπές στη δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 38,1% η ΝΔ, πέρασε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 14,7%

Δημοσκόπηση που καταγράφει με ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό διενήργησε η Opinion Pol, καθώς η ΝΔ παραμένει πρώτη αδιαφιλονίκητα, αλλά το ΠΑΣΟΚ πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση.

Πρόκειται για το πολιτικό βαρόμετρο που παρουσιάστηκε από τον δ/νων σύμβουλο της Opinion Pol Ζαχαρία Ζούπη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 με τον Βασίλη Τσεκούρα

Είναι η πρώτη πανελλαδική έρευνα (ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, την θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα της αντιπολίτευσης και αποτυπώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φυλορροεί και δημοσκοπικά.

Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,1% με απόσταση 18,2 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα που αυτή τη φορά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη περνά τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη που συγκεντρώνει 11,9%. ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Νίκη με 3,1%.

OPINION POL εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% ενώ δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 16% (22,5 μονάδες πίσω). Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7% και τέταρτο το ΚΚΕ με διψήφιο, 10,6%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 5,9% και η Νίκη με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3%. Εκτός μένει η Πλεύση με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Στην έρευνα οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοσό 50%) πιστεέι ότι το κόμμα με τον Κασσελάκη στην ηγεσία θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι 39% που πιστεύει ότι μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά.

Κατά τα λοιπά, η ακρίβεια παραμένει το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίες (61,1%) με διαφορά από το δεύτερο, που είναι η οικονομία/ανάπτυξη (38,4%).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button