Τοπικά νέα

Sunlight Group: Παρέδωσε στην τοπική κοινότητα το σύγχρονο και πλήρως αναβαθμισμένο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, ο όμιλος Sunlight Group, σκύβει πάνω από την τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα της ακριτικής Ξάνθης, παραδίδοντας πρόσφατα μία πλήρως ανακαινισμένη σχολική μονάδα και ένα από τα πιο εξελιγμένα Γυμνάσια της χώρας, στην κοινότητα Νέου Ολβίου.

Έτσι, οι 100 περίπου μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου της κοινότητας Νέου Ολβίου στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, παρακολουθούν πλέον τα μαθήματά τους σε ένα σχολείο σύγχρονο και ενεργειακά βιώσιμο, που τους προσφέρει όσα χρειάζονται για να διαπρέψουν ακαδημαϊκά και να καταπιαστούν με αθλητικές δραστηριότητες σε χώρους ενδεδειγμένους και ασφαλείς. Ταυτόχρονα, οι καθηγήτριες και καθηγητές του Γυμνασίου έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα εργαλεία για να προσφέρουν υψηλού επιπέδου διδασκαλία.

Η Sunlight Group, μια ελληνική πολυεθνική, με δραστηριότητα ετών στην περιοχή Νέου Ολβίου προσφέρει με σκοπό τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση της τοπικής σχολικής μονάδας, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό έργο, πρωτίστως για τη σχολική κοινότητα και κατ’ επέκταση για την περιοχή.

Η τελετή παράδοσης

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο Νέο Όλβιο, παρουσία του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, δημοτικών συμβούλων και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sunlight Group κ. Λάμπρου Μπίσαλα, του Διευθυντή του Σχολείου κ. Παναγιώτη Τουμπέλη, εκπροσώπων των περιφερειακών εκπαιδευτικών οργάνων, μαθητών, καθηγητών, γονέων-κηδεμόνων αλλά και κατοίκων της κοινότητας του Νέου Ολβίου. Παρόντες και παρούσες στην τελετή ήταν επίσης στελέχη της εταιρείας που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο σχολείο, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους για την καθολική μεταμόρφωσή του.

Ένα σύγχρονο σχολείο

Στις κτιριακές δομές του σχολείου υλοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες πλήρους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης που συμβαδίζουν απόλυτα με την αποστολή της Sunlight Group να προσφέρει λύσεις καθαρής ενέργειας, και να συμβάλλει ενεργά στη βιωσιμότητα και την «πράσινη» μετάβαση. Διότι ως πρωτοβουλία συνεισφέρει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και ωφελεί τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.

Τη δέσμευση για την ανακαίνιση του σχολείου εξέφρασε o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Λάμπρος Μπίσαλας, την περασμένη σχολική χρονιά κατά την παράδοση δωρεάς τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κ. Μπίσαλας δεσμεύθηκε επίσης για τη δημιουργία νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5, ένα ακόμη στολίδι της αναβαθμισμένης σχολικής μονάδας που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να αθλούνται με ασφάλεια και τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η νέα αθλητική εγκατάσταση, μάλιστα, είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών.

Η παρουσία του ομίλου

Η περιοχή του Νέου Ολβίου, που υπάγεται στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, φιλοξενεί τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Sunlight Group από το 1991.

Πλέον, η αρχική μονάδα έχει αναπτυχθεί σε βιομηχανικό συγκρότημα επιπέδου gigafactory και κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της ελληνικής πολυεθνικής, ως πυρήνας της παραγωγικής διαδικασίας. Γι΄ αυτό άλλωστε, οι εργαζόμενοι της εταιρείας που ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου εργάστηκαν με πάθος και αγάπη για την επιτυχή ολοκλήρωσή του, σε αρμονική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Κοινωνικό έργο

Η Sunlight Group με ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύει σταθερά και με διάρκεια τη στήριξη στις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιείται. Επιστρέφει στην τοπική κοινωνία την υποστήριξη και φιλοξενία που δέχεται, ενώ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, σε Ελλάδα και εξωτερικό, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Sunlight Group θα συνεχίζει να υποστηρίζει το Γυμνάσιο του Νέου Ολβίου καλύπτοντας ανάγκες τεχνολογικού εξοπλισμού και συνεισφέροντας σε εργασίες συντήρησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button