Τρίτο Μάτι

ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ….

Σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων των υποψηφίων συνδυασμών αποδεικνύεται η υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βοηθούντος του πολιτικού κλίματος ( έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης ) πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια ” γυρολόγοι”, χωρίς ίχνος προγραμματικών κανόνων, πολιτικής σκέψης και ιδεολογικών αναφορών. ” Πηδάνε ” από συνδυασμό σε συνδυασμό με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση, την δήθεν κοινωνική καταξίωση αλλά πάνω απ” όλα την αντιμισθία. Ολοι τονίζουν την διάθεση προσφοράς που εχουν εναντι της κοινωνίας. Θεωρούν δε ότι εχουν τσουβαλιασμένους τους ψηφοφόρους και θα τους μεταφέρουν ως προίκα στο νέο αρχηγό.
Οι περισσότεροι αρχηγοί των συνδυασμών βαδίζουν έτσι χωρίς πρόγραμμα χωρίς όραμα και οι εκλεγμένοι δεν έχουν ούτε το “τακτ” να απολογηθούν για το υπαρκτό η το ανύπαρκτο έργο τους.
Φυσικά υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι εμπνευστές του νόμου ( 200 έως 400 οι υποψήφιοι)
Σε δεύτερη φάση οι ψηφοφόροι γιατί παρασσύρονται από έπεα πτερόεντα περί ακομμάτιστης και αδέσμευτης τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μας διαφεύγει μια βασική λεπτομέρεια.Οι πλέον πετυχημένοι ΔΗΜΑΡΧΟΙ διαχρονικά ήταν καθαρά κομματικοί. Με πρόγραμμα, σχεδιασμό και καθημερινή απολογία στον κόσμο λόγου ισχυρής αντιπολίτευσης ( συνήθως αλλου ιδεολογικού χώρου) .
Οι δήθεν υπερκομματικοί πολλυσυλεκτικοί ισσοροπιστες, όπως κομπάζουν με το μόνο που ασχολούνται είναι το βόλεμα όλων των συνεργατών τους …και τα πανηγυράκια.
Υ.Γ Μεγάλη πέραση το ρητό….από Δήμαρχος κλητήρας…..

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button