Περιφέρεια

Γ. Δελής: Ευθύνη της κυβέρνησης να σβήσει η φωτιά – Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων

«Είναι χρέος και ευθύνη της κυβέρνησης να σβήσει αυτή η φωτιά» τόνισε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, για την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι ευθύνες όμως της κυβέρνησης και συνολικά του κράτους είναι τεράστιες, όχι μονάχα για την απουσία οποιασδήποτε πρόληψης γύρω από την πυροσβεστική προστασία, όχι μονάχα για την υποστελέχωση μιας κρίσιμης υπηρεσίας όπως η πυροσβεστική και σε υποδομές και σε μέσα και, δυστυχώς και σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρά τις ηρωικές και τιτάνιες προσπάθειες αυτών των ανθρώπων που καταλήγουν ακόμα και στα νοσοκομεία επιτελώντας το καθήκον τους, είναι καταφανέστατη ακόμα και η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες» σημείωσε.

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι «οι δυνάμεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται, βρέθηκαν και θα βρίσκονται δίπλα στα μέτωπα, μπροστά στη μάχη για την κατάσβεση αυτής της φωτιάς, μαζί με τους κατοίκους σώζοντας σπίτια και περιουσίες ανθρώπων και διεκδικώντας ταυτόχρονα την ενίσχυση όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων και όλων των μέσων που απαιτούνται για να σβήσει αμέσως αυτή η φωτιά, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οι οποίοι παρά το ότι μια σειρά από οικισμούς εκκενώνονται, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, παραμένουν στα εργοστάσια και συνεχίζουν να δουλεύουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Υπογράμμισε ότι άμεσα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες καταγραφές και να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους ανθρώπους έχασαν τις περιουσίες τους προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και έξω και μέσα στη Βουλή γύρω από αυτά τα αιτήματα του λαούς της περιοχής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button