Ελλάδα

Η ΠΟΕΣΥ για τα πρόσφατα γεγονότα οπαδικής βίας

Ο δημοσιογραφικός κόσμος, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. Με αφορμή το γεγονός αυτό, αλλά και μια σειρά άλλων γεγονότων που ακολούθησαν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) επισημαίνει τον απόλυτο σεβασμό που θα πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές μπροστά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Ταυτόχρονα σημειώνει ότι κανενός είδους αντιπαράθεση δεν είναι χρήσιμη και δεν συμβάλει στην εκτόνωση οπαδικών εντάσεων, αλλά και στη διατήρηση κλίματος σεβασμού στην απώλεια της ανθρώπινής ζωής.

Σε αυτές τις στιγμές, η ενημέρωση των πολιτών είναι όχι μόνο αυτονόητη, αλλά και ιερή υποχρέωση των Μέσων Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων. Μια ενημέρωση που θα πρέπει να γίνεται με όρους πλουραλισμού, ανεξαρτησίας και σύμφωνα με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παντός είδους επιθέσεις κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων είναι καταδικαστέες και είναι προφανές ότι δεν συμβάλλουν στο κλίμα νηφαλιότητας που απαιτείται από όλους.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια του δημοσιογραφικού κόσμου στην οικογένεια και τους οικείους του 29χρονου Μιχάλη που έχασε άδικα τη ζωή του στα επεισόδια της Δευτέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button