Τοπικά νέα

“Εσύ κι εγώ μπορούμε… την Ξάνθη μας αλλιώς να ονειρευτούμε”

Το 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης απέσπασε το βραβείο bronze, για το σχολικό πρόγραμμα αγωγής υγείας

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2023. Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2023, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης, απέσπασε το βραβείο bronze, για το σχολικό πρόγραμμα αγωγής υγείας ‘ Εσύ κι εγώ μπορούμε… την Ξάνθη μας αλλιώς να ονειρευτούμε’, στην κατηγορία ‘Εξωστρέφεια και συνεργασία: Δεσμός με την κοινωνία’.

To πρόγραμμα υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2021-22 από το 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης σε συνεργασία με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης Μέγας Βασίλειος, υπό τη γενική εποπτεία του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κεντρικός στόχος ήταν η επαφή των νηπίων με εκφάνσεις της τοπικής ιστορίας μέσα από την καταγραφή κι απόδοση της μνήμης, όπως την διηγούνται οι ηλικιωμένοι. Σκοπός του προγράμματος ήταν η αλληλεπίδραση της Τρίτης και της Νηπιακής ηλικίας και η καλλιέργεια αλληλοαποδοχής και αμοιβαίου σεβασμού, μέσα από την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση σε θέματα που αφορούν και τις δύο αυτές γενιές.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, εργάστηκαν, σε άριστο κλίμα συνεργασίας, οι νηπιαγωγοί  Μαρία Ελευθεράκη, Πολυξένη Καρακατσάνη,Μαριλένα Χατζηαναστασίου, Ειρήνη Βραχλιώτη, Πασχαλίνα Κουπελίδου, η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας Αναστασία Ορφανίδου και εκ μέρους του ειδικού βοηθητικού προσωπικού η  Γεωργία Παπαστρατάκη. Άμεσος συνεργάτης από τον οίκο ευγηρίας ‘Ο Μέγας Βασίλειος’, ήταν η ψυχολόγος Ευμορφία Βασιλειάδου, ενώ τη γενική εποπτεία και οργάνωση του προγράμματος είχαν η κυρίες Τάνια Τσιγγίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Άννα Αφεντουλίδου, Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν οι Πολυξένη Καρακατσάνη και Αναστασία Ορφανίδου, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο εκ μέρους όλης της δημιουργικής ομάδας.

Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Συνεταιριστική Ασφαλιστική, για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button