Τοπικά νέα

«Νέστος – Ροδόπη Περιβάλλον και Πολιτισμός 2023»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης διοργανώνει για 2η χρονιά τη δράση «Νέστος – Ροδόπη Περιβάλλον και Πολιτισμός 2023» και φιλοδοξεί να αναδείξει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του νομού μας και κατεπέκταση του εναλλακτικό φυσιολατρικό τουρισμό, φέρνοντας τον άνθρωπο σε επαφή με τη φύση.
Στα πλαίσια της δράσης μας διοργανώνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις  και με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού και με τήρηση προτεραιότητας όπου απαιτείται:
Α. Πεζοπορικές διαδρομές στην οροσειρά της Ροδόπης (περιοχή Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού Ερυμάνθου) με τη συνδρομή του Ορειβατικού λόγου Ξάνθης

  1. Κυριακή 09/7/2023, διαδρομή: Χωριό Λειβαδίτης – Καταρράκτης – Κιόσκι (δρόμος) Στην επιστροφή στάση στη Σταυρούπολη. (Απόσταση: 8 χλμ Διάρκεια: 3,5 – 4 ώρες, Δυσκολία: μέτρια)
2. Κυριακή 23/7/2023, διαδρομή: Δασικό χωριό – Κορυφή Χαϊντού. Στην επιστροφή στάση στο χωριό και στο πέτρινο γεφύρι με το νερόμυλο (Απόσταση: 5 χλμ Διάρκεια: 2,5 – 3 ώρες. Δυσκολία: εύκολη)
Οι ανήλικοι 15 ετών και κάτω με συνοδό. Απαραίτητος εξοπλισμός παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο και νερό. Αναχώρηση στις 08:15 π.μεκάστης Κυριακής από τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης, με λεωφορείο της ΠΕ Ξάνθης
Β. Υπαίθριες δραστηριότητες στο Νέστο (Σταυρούπολη — Δαφνώνας)
Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2013
Κατάβαση του Νέστου με Φουσκωτή βάρκα (rafting) διαδρομή 1 ώρας από Δαφνώνα προς Σταυρούπολη
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετακινηθούν στη Σταυρούπολη (βενζινάδικο) από όπου θα τους παραλαμβάνει η εταιρεία που ανέλαβε τη δράση (Riverland).
Πρόγραμμα:
11:00 – 13:00 (20-24 άτομα),
13:00 – 15:00 (20-24 άτομα), .
15:00 – 17:00 (20-24 άτομα)
Γ. Δαφνώνας Ξάνθης – Σάββατο 15 Ιουλίου 2023
Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου στην Πλατεία του Δαφνώνα Ξάνθης στις 21:00 είσοδος ελεύθερη.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου μας προσκαλεί να θυμηθούμε πώς είναι να γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα.
Όπως τότε που μαζευόμασταν όλοι σε ένα σαλόνι για να αφεθούμε στους ήχους ενός βινυλίου. Μένα πρόγραμμα που τιμά το καλό λαϊκό τραγούδι, με κάποια τραγούδια σταθμούς της δισκογραφίας της αλλά κυρίως γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά άσματα που σφράγισαν ολόκληρες εποχές συνδέει το παρελθόν με το παρόν και μέσα από την διαχρονικότητα των τραγουδιών, ταξιδεύουμε μαζί προς το μέλλον
Η ΠΕ Ξάνθης θα διαθέσει τρία λεωφορεία για τη μετάβαση του κοινού. Αναχώρηση από Ξάνθη Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 19:30.
Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις και μετακίνησης με τα λεωφορεία της ΠΕ Ξάνθης – Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2541350143, Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού ΠΕ Ξάνθης, (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Δ. Άνω Καρυόφυτο Ξάνθης – Κυριακή 16 Ιουλίου 2013
Παραδοσιακό Γλέντι με την Εβρίτικη Ζυγιά και τον Σίμο Αναστασιάδη στο Άνω Καρυόφυτο Ξάνθης στις 13:00, με Θρακιώτικους και ποντιακούς ήχους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης
Κωνσταντίνος Κουρτίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button