Εκλογές

Πάνος Δαβιτίδης: “Η αγωνία μας για το πολιτικό σκηνικό που στήθηκε εντός της βουλής, μας προβληματίζει πρωτίστως από το καλό αποτέλεσμα της παράταξης μας”

Αυτή ειναι η διαφορά μας από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι σήμερα αν και το ΠΑΣΟΚ συγκαταλέγεται στους νικητές των εκλογών (καθώς κατέγραψε ανοδο 40% απο το 2019), η αγωνία μας για το πολιτικό σκηνικό που στήθηκε εντός της βουλής (και εξυπηρετεί τέλεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη) μας προβληματίζει πρωτίστως από το καλό αποτέλεσμα της παράταξης μας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εδω και μέρες ψάχνουν να δουν αν φταίει το ΠΑΣΟΚ η ή ΝΔ που έχασαν 13.70% από τις εκλογές του 2019 και 600 χιλιάδες ψηφοφόρους δίχως ίχνος αυτοκριτικής.

Από σήμερα ο χώρος έχει ένα σκοπό, να αναδείξει εντονότερα τις ιδεολογικές του διαφορές με τη ΝΔ, σε ζητήματα όπως η φορολογία, το μεταναστευτικο, η παιδεία, η υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και να γίνει κυρίαρχος ιδεολογικά στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Να εκφράσει και να προστατέψει τους μη προνομιούχους, τα κατώτερα και μεσαία στρώματα.

Δεν υπάρχει χρόνος για περισυλλογή, με τα προβληματα στην ελληνική κοινωνία να γίνονται εντονότερα από 01/01/2024.

Πρέπει να οργανωθούμε πολιτικά και να ξανά βρεθούμε εκεί που το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε, στο χωράφι, στο καφενείο, στις πλατείες, στους δρόμους, με το πρόγραμμα μας, ναι μεν εκσυγχρονισμένο, αλλά γνωρίζοντας τις κοινωνικές ομάδες που το ΠΑΣΟΚ προστάτευε διαχρονικά.

Με τη μειονότητα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της περιοχής μας, που είμαστε περήφανοι γιαυτό, ένα κομμάτι που ζει, εργάζεται, επενδύει και παράγει και όχι εκλογικό πιόνι στα χέρια κανενός.

Ένα κομμάτι που το ΠΑΣΟΚ έχει άρρηκτους δεσμούς μαζί του, ένα κομμάτι που το γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, καθώς ήμασταν πάντα εκεί στις ανάγκες του.

Στόχος θεωρώ θα πρέπει να είναι μια ισχυρή παρουσία μας στις περιφερειακες εκλογές, με χρίσμα σε προοδευτικές παρατάξεις, που θα καταθέσουν άμεσα πρόγραμματα και βασικούς πυλώνες ανάπτυξης τα οποία θα κινούνται παράλληλα με την πολιτική ιδεολογική γραμμή της παράταξης και φυσικά εμφανώς ανανεωμένα.

Ώστε στις επόμενες ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι κοντά με την παράταξη της ΝΔ.

Όσο αναφορά την Ξάνθη μας, το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του 104% (σε σχέση με το 2019, 8,78%) καταγράφοντας στις 21 Μαιου 18.26% και τα αύξησε και μεταξυ πρώτης και δεύτερης Κυριακής σκαρφαλώνοντας στο 18.40%.

Σε πολλούς μπορεί να μην άρεσε, αλλά η δουλειά έγινε και έγινε από αυτούς που ποτέ δεν ζητούσαν ανταλλάγματα.

Συγχαρητήρια

λοιπόν σε όλα τα μέλη μας για τον ανιδιοτελή αγώνα, στους υποψήφιους βουλευτές μας και φυσικά στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και στις δημοτικές οργανώσεις.

Καλό μας αγώνα από εδώ και πέρα, διότι τώρα αρχίζει!!!

Πάνος Δαβιτίδης

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button