«Και τώρα η ώρα των έργων…..»

Μπράβο στον Γιώργο Παπανδρέου …..του αξίζουν τα θερμότερα εύγε…..
Επιτελούς ένας πρωθυπουργός που έδωσε ηνία και μοίρασε υπουργικές καρέκλες στη γενιά των σαραντάρηδων και κάτι…..
Αλλά και γιατί το άρωμα γυναίκας και μάλιστα σε ….μεγάλη ποσότητα……δε θα απουσιάζει από το κυβερνητικό σχήμα……

Μπράβο στον Γιώργο Παπανδρέου …..του αξίζουν τα θερμότερα εύγε…..


Επιτελούς ένας πρωθυπουργός που έδωσε ηνία και μοίρασε υπουργικές καρέκλες στη γενιά των σαραντάρηδων και κάτι…..


Αλλά και γιατί το άρωμα γυναίκας και μάλιστα σε ….μεγάλη ποσότητα……δε θα απουσιάζει από το κυβερνητικό σχήμα……


Εννέα γυναίκες υπουργοί και υφυπουργοί δεν είναι λίγο…..


Εύγε λοιπόν στο νέο πρωθυπουργό που αποφάσισε να δοκιμάσει την αξία, τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τις προτάσεις που έχουν νέα πολιτικά πρόσωπα, είτε εισήλθαν στη Βουλή, είτε όχι……


Μπράβο όμως που ταυτόχρονα κατόρθωσε να συνθέσει ένα κυβερνητικό σχήμα που να στηρίζεται στις σταθερές πολιτικές αξίες, τις παλιές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ,  στα κορυφαία ιστορικά του στελέχη, σε αρμονική συνύπαρξη με τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα…..


Η εμπειρία και η σοφία των χρόνων με την όρεξη και δύναμη των νέων πολιτικών προσώπων το βέβαιο είναι πως αν πετύχει η μαγιά, μπορούν να κάνουν θαύματα…….


 


Ένα κυβερνητικό σχήμα ευρείας ανανέωσης και σχετικά ολιγομελές, με αρκετές γυναίκες και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες από χθες ανέλαβε τις τύχες των πολιτών τούτης της χώρας ……


Με 14 υπουργούς δυο αναπληρωτές υπουργούς και 19 υφυπουργούς ο Γιώργος Παπανδρέου θα κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το καράβι που ακούει στο όνομα Ελλάς…..


Ο κάθε Έλληνας πολίτης που δε φορά κομματικές παρωπίδες και μπορεί να κρίνει με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, με την ανακοίνωση και ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης είμαι σχεδόν σίγουρη πως το πρώτο που θα έκανε ήταν να του ξεφύγει ένας αναστεναγμός ανακούφισης κα να χαμογελάσει που οι δεινόσαυροι πλέον ανήκουν στο παρελθόν….


Είναι προφανές πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχει το προσωπικό και πολιτικό στίγμα του Γιώργου Παπανδρέου του νεότερου, ο οποίος στέλνει σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές, αλλά και προς την κοινωνία ότι αξιοποιεί τη μεγάλη ισχύ που υποδηλώνει η συντριπτική εκλογική του νίκη….


 


Το νέο λοιπόν σχήμα που αριθμεί συνολικά 36 μέλη, έχει 14 υπουργεία, 1 υπουργό Επικρατείας, έναν υπουργό παρά τω πρωθυπουργό και έναν Αντιπρόεδρο, 14 υπουργούς και 19 υφυπουργούς, θα πρέπει μέσα στις επόμενες 100 ημέρες να εφαρμόσει το άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα του Γιώργου, το γνωστό προεκλογικά και ως το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ …..


Α, και να μην ξεχάσω και τα πέντε νομοσχέδια που θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ψηφισθούν για να μπορέσει να ξεκινήσει και η εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος…..


Δεν υπάρχει πλέον περίοδο χάριτος……τα πάντα είναι υπό καθίζηση και ο κόσμος αγωνιά για το τι θα του ξημερώσει……


Δεν υπάρχει άλλη αντοχή και για αυτό απαιτεί σύντομα να δει και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης…..


Τη πρώτη αχτίδα φωτός από τη χαραμάδα της πόρτας της καθημερινότητάς του….


Η αγορά στενάζει και αναμένει πως και πως τις πρώτες τονωτικές ενέσεις…..


Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ της το υποσχέθηκε προεκλογικά…..


Αν δεν ενισχυθεί η κατανάλωση πώς θα υπάρξει ανάπτυξη…..έτσι δεν έλεγαν…..


Πρέπει να βγούμε από την ύφεση μέσα από την τόνωση της κατανάλωσης, έλεγαν μεταξύ άλλων…..’


Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να το κάνουν πράξη, έχουν μπροστά τους εκατό ημέρες…..


Τώρα αν θα καταφέρει η κυβέρνηση μέσα σε τρεις και κάτι μήνες, μέχρι δηλαδή αρχές του νέου χρόνου να δουν οι πολίτες και τα πρώτα θετικά σημάδια, από την υλοποίηση του προγράμματός της, είναι ευχής έργον….


Μακάρι, λένε όλοι ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας…..


Άλλωστε εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχουν περιθώρια, αφήστε που φτάνει και ο χειμώνας και τα έξοδα αυξάνονται……..


 


Υπάρχει βέβαια ένα ζήτημα, αυτό των άδειων κρατικών ταμείων …..


Και πολύ φοβάμαι πως σε λίγο και αυτοί με τη σειρά τους θα βγουν και θα μας πουν, όπως έκαναν και οι της Ν.Δ. , κατά το παρελθόν, όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι τα περιμένανε, όποτε και  το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα……


Δηλαδή θα ζητήσουν και αυτοί με τη σειρά τους μια μικρή πίστωση χρόνου…….


Θα μου πείτε ζητήσουν , δε ζητήσουν, αν η κατάσταση διαπιστωθεί πως είναι μαύρη, θέλουμε δε θέλουμε θα κάνουμε υπομονή, όπως μάθαμε να κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια…..


 


Όσο για την κατάργηση και συγχώνευση υπουργείων, αλλά και την ίδρυση άλλων, είναι ένα άλλο θέμα που χρήζει προσεκτικότερης ανάλυσης και κριτικής και με καθαρότερη σκέψη, και όχι εν θερμώ….


Και αναφέρομαι φυσικά σε όλους αυτούς που ενδεχόμενα να έχουν θυμώσει με την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης…….


Όσο για αυτά για τα οποία θα πρέπει να εργαστεί σκληρά η νέα κυβέρνηση, πέρα από την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάπτυξη και την πάταξη της διαφθοράς, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας, αλλά και της περιβόητης διοικητικής μεταρρύθμισης……


Προσεχώς έχουμε να αναμένουμε λοιπόν πολλά, για αυτό αφού κάθισαν οι νέοι μας υπουργοί στις ανατομικές και αναπαυτικές τους καρέκλες, ώρα σηκώσουν και τα μανίκια τους για να πιάσουν δουλειά και εγώ να τους ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο και σύντομα να μας δείξουν και τα πρώτα σημάδια των ικανοτήτων τους…..      

Σχετικά Άρθρα

Back to top button