Τοπικά νέα

Κώστας Κουρτίδης στον “ΑΓΩΝΑ” “Θέλουμε ν’ αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα και να τον βελτιώσουμε”

-1.000 αιτήσεις για τον αναδασμό.-32.000 στρέμματα στο νοτιοδυτικό τμήμα του κάμπου

O αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης μίλησε στον Κοσμά Γεωργιάδη  για τους αναδασμούς και το αρδευτικό εκφράζοντας την ικανονοποίηση και αισιοδοξία για την πορεία των έργων

“Αναρτήσαμε τις ιδιοκτησίες εκαστου αγρότη, θα τις δουν, έχουν δικαίωμα ενστάσεων οι οποίες θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Στη συνέχεια θα γίνει η τελική ανάρτηση και θα παραδώσουμε τη νομή στους αγρότες το Νοέμβριο, γιατί καλλιεργούν τώρα τις καλοκαιρικές σοδειές τους.

Κατά 99% είναι ευχαριστημένοι.Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που έχουν νομικα ζητήματα. Πιστεύω ότι θα λυθούν αυτά τα θέματα.

Εγιναν 1.000 αιτήσεις. Τα στρέμματα είναι 32.000, το νοτιοδυτικό τμήμα του κάμπου.

Είναι σημαντικός ο αναδασμός. Και θα οριστεί το κτηματολόγιο και στην περιοχή της Ηλιόπετρας που αποτελεί σημαντικό εργαλείο, θα φαίνεται πλεόν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.

Ολοκληρώνοντας τους αναδασμούς θα καλύψουμε και την άρδευση των περιοχών προς το νότο, θα έχουν πολύ φθηνό κόστος παραγωγής και θα είναι πιο ανταγωνιστικοί οι αγρότες μας για να έχουν εισοδήματα. Θέλουμε ν’ αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα και  να τον βελτιώσουμε”

-Λίγο λόγια για τη Σύσκεψη για το αρδευτικό

“Αποτελεί όνειρο πολλών, το υλοποιεί η ΝΔ και είναι μεγάλη η συμβολή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο γιατί θα ποτίσει περιοχές που ήταν ξερές (Μάνδρα, Αβδηρα, Μυρωδάτο) και άλλα χωράφια στον κάμπο και ξεκινάει με ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα). Ο ιδιωτικός τομέας επιβλέπει, δημιουργεί, χειρίζεται τα λειτουργικά έξοδα για τα επόμενα χρόνια. Οι αγρότες δεν θα πληρώσουν τίποτα για τη δημιουργία. Το δημόσιο απομπλέκεται από κάποιες διαδικασίες που μόνο προβλήματα του δημιουργούσαν και το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιβλέπει για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Θα βοηθήσει τον ανατολικό κάμπο και τους αγρότες.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button