Τοπικά νέα

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: “Από την επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσουμε επιτακτικά, αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στην περιοχή μας”

«Η πρόσφατη ανακοίνωση των γιατρών της Χειρουργικής Κλινικής μας υπενθυμίζει ξανά, το πρόβλημα που έχουμε σαν τοπική κοινωνία, την υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί σε τοπικό επίπεδο

Στην πρόσφατη (03/06) Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, κύριο θέμα ήταν η υποστελέχωση του ΕΣΥ σε ιατρικό προσωπικό και η επαπειλούμενη κατάρρευση, εάν δεν υπάρξουν άμεσα και δραστικά μέτρα.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι για την αναστροφή της κατάστασης, απαιτείται αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης, επιστημονική αναγνώριση, εργασιακή ικανοποίηση, εκπαιδευτικά κίνητρα και αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών από την οικονομική κρίση. Η δεξαμενή των γιατρών στην Ελλάδα αδειάζει, ειδικά σε νέους γιατρούς, ειδικευμένους που στελεχώνουν κυρίως το ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης στηρίζει τους συναδέλφους της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης και επισημαίνει για μια ακόμα φορά, σε όλους τους κατοίκους της Ξάνθης, ότι από την επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσουμε επιτακτικά, αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στην περιοχή μας”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button