Εκδηλώσεις

Στήριξε το μουσείο για να μείνει ανοιχτό…
Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης ανοίγει.

Τι ετοιμάζει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο στις 15 Ιουνίου;

Το μουσείο θα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό και τους φίλους του.

 

Γιατί είναι σημαντική η επαναλειτουργία του μουσείου; 

Στα χρόνια που πέρασαν, το ίδιο το κτήριο του μουσείου, τα εκθέματα που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και οι άνθρωποι που εργάζονται για την ανάδειξη και τη διατήρησή τους, αφηγήθηκαν με ένα τρόπο ξεχωριστό το παρελθόν της πόλης και των πολιτών της. Με τη δική σου βοήθεια σήμερα θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει αυτό το αφήγημα και στο μέλλον.

 

Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει η στήριξη του μουσείου; 

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του μουσείου καλύπτεται από τα εισιτήρια των επισκεπτών του και τα έσοδα που συγκεντρώνει από την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της λειτουργίας της Φ.Ε.Ξ. Οι τελευταίοι τρεις μήνες ακύρωσαν κάθε οικονομικό προγραμματισμό του μουσείου. Οι προβλέψεις για τους μήνες που θα ακολουθήσουν πρέπει να μας προβληματίσουν για τη δυνατότητα του μουσείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

 

Με ποιο τρόπο μπορώ να υποστηρίξω τη λειτουργία του μουσείου;

Μπορείς να κάνεις την κατάθεσή σου στους λογαριασμούς που διατηρεί το μουσείο σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: https://fex.org.gr/stirikse-moyseio-0

Με την κατάθεσή σου μπορείς:

 

  1. Να προ-αγοράσεις το εισιτήριο σου αξίας 4€ και να επισκεφθείς το μουσείο όποτε θελήσεις στο μέλλον προσκομίζοντας την απόδειξη της κατάθεσή σου.

 

  1. Να αγοράσεις τον κατάλογο του μουσείου αξίας 5€ ή Εκδόσεις της Φ.Ε.Ξ. αξίας 10€ προσκομίζοντας την απόδειξη της κατάθεσή σου.

 

  1. Να υποστηρίξεις τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτηρίου που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση αναγράφοντας ως αιτιολογία της κατάθεσή σου ‘Συντήρηση’.

 

  1. Να υποστηρίξεις το επιστημονικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο μουσείο και αφορά στην τεκμηρίωση και ψηφιακή αποθήκευση του αρχείου που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στους κατοίκους της περιοχής με καταβολές από τη Μικρά Ασία και την Αρμενία, αναγράφοντας ως αιτιολογία της κατάθεσή σου ‘Αρχεία’.

 

  1. Να καταθέσεις τη δωρεά σου αναγράφοντας ως αιτιολογία της κατάθεσή σου ‘Δωρεά’.

 

Με ποιο τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους του μουσείου;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: https://www.fex.org.gr/contact

 

Γιατί θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην κλείσει το μουσείο.

Από τη μεριά μας θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη υποστήριξή σου.

 

Με εκτίμηση

το Δ.Σ. της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button