Ελλάδα

ΗΛΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΝΕΡΟ –ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Κίνημα Allazo Revma: Ο πλανητης βρισκεται σε μια μεταβατικη περιοδο ενεργειακου μετασχηματισμου τα τελευταια χρονια. Οι συγκυριες που ακολουθησαν,όπως ο πολεμος Ρωσιας-Ουκρανιας, δημιουργησαν την αναγκαιοτητα αναζητησης νεων πηγων ενεργειας,που θα αποδεσμευσουν τις πιο φτωχιες χωρες του κοσμου από την σχεση εξαρτησης, με ισχυρα κρατη, των οποιων οι κυβερνησεις, ελεγχουν την διεθνη αγορα της ενεργειας,την οποια χρησιμοποιουν ως μοχλο πιεσης και καταστρατηγησης των πιο αδυναμων κρατων, με σκοπο το κερδος.

Η χωρα μας, είναι μια πλουσια ενεργειακα χωρα,η οποια εχει την δυνατοτητα να συμβαλλει δυναμικα, σε Πανευρωπαικο Επιπεδο ,στην ανευρεση και εκμεταλευση Ανανεωσιμων Πηγων Ενεργειας (ΑΠΕ), αφου εχουμε το ηλιακο φως,το αφθονο νερο και τον ανεμο, τα νεα εθνικα μας καυσιμα.

Η τεχνολογια με τα επιτευματα της, μας δινει τα εργαλεια που χρειαζομαστε για να πετυχουμε τους Εθνικους μας στοχους, που είναι η ενεργειακη μας ανεξαρτησια, αναπτυξη ενεργειακων υποδομων με χαμηλο κοστος, καθώς και μειωση των εκπομπων αεριων ρυπων στην ατμοσφαιρα.

Ετσι μπορουμε να τολμησουμε να αισιοδοξησουμε εναντια στα καταστροφικα σεναρια που κυκλοφορουν ευρεως και να δουμε μια νεα προοπτικη, που αναδυεται στον οριζοντα, μεσα από ολη αυτή την κριση. Μια κριση που μας αναγκασε να ενεργοποιηθουμε ως πολιτες και να αναζητησουμε τροπους ,για να ελευθερωθουμε από την απαθεια και την αδρανεια, που ως χωρα μας κρατησε στασιμους για χρονια.

Ευτυχως για μας, στην οδο αυτή μπηκαν οι κρατικοι λειτουργοι, που αξιοποιησαν και θεσμοθετησαν τεχνολογικα επιτευματατα, τα  οποια θα μας δωσουν την ωθηση για την ενεργειακη μας αναβαθμιση. Η Ρυθμιστικη Αρχη Ενεργειας (ΡΑΕ), ο κρατικος φορεας που δημιουργηθηκε για αυτά τα θεματα, στα πλαισια του Εθνικου Σχεδιου Ενεργειακης Μεταβασης, δημιουργησε το εδαφος για πολύ σημαντικες επενδυσεις, που αφορουν την δημιουργια υποδομων αποθηκευσης της ενεργειας. Συγκεκριμενα η ΡΑΕ ενεκρινε αιτησεις για εργα αποθηκευσης συνολικης ισχυος 19,426 gw, όταν ο αναβαθμισμενος στοχος του ΕΣΕΚ (Εθνικο Σχεδιο για την Ενεργεια και το Κλιμα), προβλεπει  για το 2030 ισχυ 5,6 gw  από μπαταριες  και 2,5 gw  από εργα αντλησιοταμιευσης (συνολο 8,1gw)

Mεγαλο το επενδυτικο ενδιαφερον για εγκατασταση συστηματων μπαταριων,για αποθηκευση ηλεκτρικης ενεργειας, που  θα παραγεται από Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας.Οι μπαταριες είναι η τεχνολογια που θα δωσει λυση στην ευμεταβλητη παραγωγη των φωτοβολταικων ,αποθηκευοντας την ενεργεια ,την ωρα που δεν καταναλωνεται , την οποια διοχετευει  στο συστημα  όταν δεν φυσαει  η όταν δεν εχει ηλιο.

            Η Ευρωπαικη Ενωση ενεκρινε  την προταση της Ελλαδας  για την στηριξη  εργων αποθηκευσης  900mw με ένα κονδυλι  της ταξεως των 341 εκατομυριων ευρω,που θα δωθει με την μορφη επενδυτικης ενισχυσης,αλλα  και ετησια λειτουργικη ενισχυση,για τα πρωτα 10 χρονια  λειτουργιας του εργου.

Κάντε την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ ηλεκτρονικά από εδώ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button