Τέρμα(;) οι δηλώσεις και συνεντεύξεις του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στα ΜΜΕ.

Τέρμα(;) οι δηλώσεις και συνεντεύξεις του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στα ΜΜΕ.

Αυτό το “όργιο” συνεντεύξεων προκάλεσε τη δυσφορία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και τον κάλεσε να επανέλθει στην κανονικότητα εκτέλεσης των δύσκολων και λόγω συγκυρίας καθηκόντων του.

Δημιουργεί ο κ. Βαρουφάκης με τις συνεντεύξεις του αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και στα αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.

Τέρμα(;) οι δηλώσεις και συνεντεύξεις του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στα ΜΜΕ.

Αυτό το “όργιο” συνεντεύξεων προκάλεσε τη δυσφορία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και τον κάλεσε να επανέλθει στην κανονικότητα εκτέλεσης των δύσκολων και λόγω συγκυρίας καθηκόντων του.

Δημιουργεί ο κ. Βαρουφάκης με τις συνεντεύξεις του αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και στα αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.

Κύριε Βαρουφάκη δε βρίσκεστε σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα έχοντας απέναντί σας φοιτητές, αλλά είστε υπουργός οικονομίας μιας χώρας και διαπραγματεύεστε με αντίστοιχους καθηγητές οικονομικών και υπουργούς της Ε.Ε.

Οι γνώσεις σας δεν αμφισβητούνται… καιρός πλέον είναι να τις μετουσιώσετε σε έργα για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, για την οποία ούτε εσείς, ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη.

 

Οι αγώνες ποδοσφαίρου της Κυριακής θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, απεφάσισε ο αρμόδιος υπουργός κ. Κοντονής.

Αντί να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και πρωταίτιοι των επεισοδίων και συγκεκριμένα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ουσιαστικά τιμωρεί οικονομικά και τις υπόλοιπες μεγάλες και μικρές ΠΑΕ.

Δε γίνεται κ. υπουργέ να έχετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, ούτε μπορείτε να ετοιμάσετε ομελέτα, αν δε σπάσετε αυγά.

Ετσι αντιλαμβάνεστε τη δικαιοσύνη στη Ζάκυνθο, στο Φιόρο του Λεβάντε;

Εφαρμόζετε το… πονάει δόντι… κόβεις κεφάλι;

 

Πλήρη αναστάτωση προκάλεσε το έγγραφο – διαταγή του υποστράτηγου Γιώργου Νίτσα σχετικά με τους εισερχόμενους στη χώρα μας παράνομους μετανάστες και τους “κρατούμενους” στα κέντρα κράτησης.

Ο υπουργός κ. Πανούσης ανακάλεσε την εν λόγω διαταγή, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και ο αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Είναι τόσο εύκολο ένας ανώτατος αξιωματικός να δίνει μια διαταγή χωρίς την έγκριση του αρχηγού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και να διχάζει το σώμα της Αστυνομίας, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία;

Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να απαγορεύουν, να μπλοκάρουν εν τη γενέσει τους ανάλογα έγγραφα – διαταγές;

Αν δεν υπάρχουν… ισχύει… το εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε.

Οι κρίσεις στην Αστυνομία άρχισαν και ο υποστράτηγος Νίτσας αποτελεί παρελθόν από το σώμα της ελληνικής αστυνομίας.

 

Πιέσεις και εκβιασμούς από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και κλείσιμο των πηγών χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει του Γιούρογκρουπ της 9ης Μαρτίου. Αν και διαψεύδεται από παντού, οι Ισπανοί επιμένουν για νέο μνημόνιο και οικονομική βοήθεια   της χώρας μας 30 – 50 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση αρνείται την οικονομική βοήθεια – μνημόνιο, γιατί ο νέος δανεισμός ανατροφοδοτεί το υφεσιακό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από τους θεσμούς της Ε.Ε. ν’ αποδώσουν στη χώρα μας τα ποσά που παρακρατούν, βάσει των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει.

Στο Γιούρογκρουπ της 8ης Μαρτίου θα παιχτούν πολλά και θα καθορίσουν το μέλλον της κυβέρνησης και της χώρας μας, αν και πολλοί πιστεύουν ότι δε θα παρθούν αποφάσεις, εφαρμόζοντας στη χώρα μας το μαρτύριο της σταγόνας, παραπέμποντας τις εξελίξεις για αργότερα.

 

Εχουν περάσει σχεδόν 40 μέρες από τις εκλογές και τρεις υπουργοί, αν και έχουν διοριστεί – τοποθετηθεί από τον πρωθυπουργό, είναι άνευ χαρτοφυλακίου.

Δεν έχουν υπογραφεί οι ανάλογοι νόμοι για τη δημιουργία των χαρτοφυλακίων και ουσιαστικά είναι ωσεί παρόντες, καθόσον δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής.

Ας κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ας τρέξει η κυβέρνηση με ρυθμούς νέας τεχνολογίας ταχύτατα και όχι με τις παλιές πρακτικές με ρυθμούς χελώνας.

Καιρός είναι…

 

Ο τρόπος που μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό από τη χώρα μας και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά την ψήφιση του Δουβλίνο 1 και 2 και τη συνθήκη Σέγκεν, είναι στρουθοκαμιλιστικός.

Στη χώρα μας κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και ελεύθερα αρκετές εκατοντάδες – χιλιάδες λαθρομετανάσες, η πλειοψηφία των οποίων ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εργάζονται κάτω από “ειδικό” καθεστώς, ανασφάλιστοι, με ελάχιστη αμοιβή και με εξαντλητικά ωράρια.

Στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται περίπου τέσσερις χιλιάδες λαθρομετανάστες που δυστυχώς και εκεί οι συνθήκες διαβίωσης είναι απαράδεκτες και μας εκθέτουν σαν λαό και σαν χώρα.

Το να αφεθούν ελεύθεροι οι 4.000 ψυχές που έχουν υπερβεί το όριο κράτησης δε θα στάξει και η ουρά του γαϊδάρου, που λέει και ο λαός μας.

Η συγκυρία των καιρών, με την ανάληψη του μεταναστευτικού χαρτοφυλακίου από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο, πρέπει να δημιουργήσουν εξελίξεις για αναθεώρηση του Δουβλίνο 1 και 2 για να μην είναι η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα αποθήκες ψυχών από εμπόλεμες και δικτατορικές χώρες και το μόνο το οποίο ζητούν είναι, ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον στη δημοκρατική και πολιτισμένη Ευρώπη.

Μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι απλά για δημιουργία άνευ αντικρύσματος εντυπώσεων, όπως λέει και ο λαός μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button