΄΄ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ΄΄

Σχετικά με τους αγώνες που συμμετέχουν οι αθλητές μας – κολύμβηση και water polo- κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κολυμβητήριο είχε κλείσει τέλη Ιουνίου και οι προπονήσεις των αθλητών ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου. Αναφερόμαστε δηλαδή σε αθλητές που έμειναν 3 μήνες έξω από το νερό, προπονήθηκαν 2 μήνες και ανταγωνίστηκαν παιδιά που διέκοψαν τις προπονήσεις τους μόνο τον μήνα Αύγουστο και κάποια από αυτά δεν σταμάτησαν ούτε τότε!!!!!!

Σχετικά με τους αγώνες που συμμετέχουν οι αθλητές μας – κολύμβηση και water polo– κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κολυμβητήριο είχε κλείσει τέλη Ιουνίου και οι προπονήσεις των αθλητών ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου. Αναφερόμαστε δηλαδή σε αθλητές που έμειναν 3 μήνες έξω από το νερό, προπονήθηκαν 2 μήνες και ανταγωνίστηκαν παιδιά που διέκοψαν τις προπονήσεις τους μόνο τον μήνα Αύγουστο και κάποια από αυτά δεν σταμάτησαν ούτε τότε!!!!!!


Και σα να μην έφτανε αυτό το κενό (το οποίο- τρόπος του λέγειν- το ξεπεράσαμε), το διάστημα των δύο μηνών γίνονται οι προπονήσεις σε αντίξοες συνθήκες, αφού καλούνται οι αθλητές να κολυμπούν (τις περισσότερες φορές) σε κρύο νερό, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν και να απέχουν από την πισίνα και τις προπονήσεις.  


Αν αναφερθούμε δε στις φήμες που ακούγονται αυτό το διάστημα για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου επ’ αόριστον, όλα τα προηγούμενα προβλήματα ωχριούν. Φυσικά βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο πρόβλημα, όπως άλλωστε κάθε χρόνο στις γιορτές που το κολυμβητήριο κλείνει για τον Α ή για τον Β λόγο. Έχει γίνει πια συνήθεια μαζί με τον Άγιο Βασίλη, τη γαλοπούλα, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα να κλείνει και η πισίνα. Μόνο που αυτή τη φορά είναι επ’ αόριστον.


Κατανοητή η κρίση της εποχής, δεν είναι όμως κατανοητό που δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την μείωση του κόστους λειτουργίας των χώρου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν είναι κατανοητό το ότι αυτή η κρίση , από όπου και αν προέρχεται, να ξεσπάει στην πιο αδύναμη και αθώα μερίδα των πολιτών – τα παιδιά.


Στους αγώνες της Δράμας ακούσαμε ευχαριστήριο χαιρετισμό προς τον Υφυπουργό κο Χ.Αηδόνη για την έμπρακτη στήριξή του στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου. Εμείς βρισκόμαστε σε ένα συνεχή αγώνα για το αυτονόητο: ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!! Πώς θα τολμούσαμε να μιλήσουμε για τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του, αφού δεν θα λειτουργεί;;;; Πως θα μιλάμε για το μέλλον της κολύμβησης στην Ξάνθη αφού δεν θα υπάρχουν φυτώρια;;;;;; Μέσα στο πέρασμα των χρόνων διαπιστώνεται η επαναλαμβανόμενη και βίαιη διακοπή της ανάπτυξης της κολύμβησης της πόλης μας.


Κουραστήκαμε πια να αγωνιζόμαστε, ωστόσο δεν θα σταματήσουμε. Φτάνει πια να μας διώχνεται από την πόλη μας και να κλείνεται το κολυμβητήριο, κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερήσει από τα παιδιά μας τη δυνατότητα άθλησης, αλλά και ούτε να μας υποδείξει με τι θα ασχοληθούνε. Διότι εκείνο που ακούμε τελευταία είναι <<έλα μωρέ ας ασχοληθεί με κάτι άλλο, με το κολύμπι είναι ανάγκη;;>>. Και να πεις ότι ζητάμε τη δημιουργία εγκαταστάσεων;; Αυτές υπάρχουν, αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμα το όραμα, η όρεξη, η ικανότητα και η αγάπη για την κατάλληλη διαχείριση και την αρμονική λειτουργία του.


Ευτυχώς που υπάρχουν τα internetcafe, τα PSP και γενικά ότι ΄΄βαλσαμώνει τον εγκέφαλο΄΄  για να απασχολούνται τα παιδάκια μας ώστε να γίνουν οι ιδανικοί ανεγκέφαλοι πολίτες. Όσο για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου :  ΄΄έχει ο Θεός΄΄……………………. κι εμείς ελπίζουμε ότι κάποια γειτονική πόλη θα στεγάσει την ΄΄τρέλλα μας΄΄ και για άλλη μια φορά θα προσφύγουμε εκεί που υπάρχουν πιο δραστήριοι, δίνουν αξία στην απασχόληση των παιδιών με την άθληση και δεν τα ΄΄πετάνε΄΄ ανά πάσα ώρα και στιγμή από τους αθλητικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button