Στην 6η θέση η Σκόντα Ξάνθη

Ο Δημήτρης Σουάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ξανθιώτικη ομάδα στο παιχνίδι του “Κλ. Βικελίδης” με τον Άρη. Με δύο δικά του γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, η SKODA ΞΑΝΘΗ πήρε το δεύτερο συνεχόμενο “διπλό” και επέκτεινε το αήττητο σερί της σε 7 αγωνιστικές! Το τελικό 0-2 είναι δίκαιο για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου που έφτασε τους 21 βαθμούς με την λήξη του α’ γύρου. Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι είδαν την αναμέτρηση του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ένα γκολ, αρκετή δύναμη, νεύρα, κίτρινες, κόκκινη κάρτα και δύο δοκάρια τα “συστατικά” των πρώτων 45 λεπτών.

Ο Δημήτρης Σουάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ξανθιώτικη ομάδα στο παιχνίδι του “Κλ. Βικελίδης” με τον Άρη. Με δύο δικά του γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, η SKODA ΞΑΝΘΗ πήρε το δεύτερο συνεχόμενο “διπλό” και επέκτεινε το αήττητο σερί της σε 7 αγωνιστικές! Το τελικό 0-2 είναι δίκαιο για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου που έφτασε τους 21 βαθμούς με την λήξη του α’ γύρου.


Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι είδαν την αναμέτρηση του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ένα γκολ, αρκετή δύναμη, νεύρα, κίτρινες, κόκκινη κάρτα και δύο δοκάρια τα “συστατικά” των πρώτων 45 λεπτών.


Ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι παίκτες του μπήκαν αποφασιστικά και χωρίς άγχος στο παιχνίδι με τον Άρη. Αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ χάρη στο όμορφο γκολ του Δημήτρη Σουάνη από το 22ο λεπτό.


Ο Άρης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με το δοκάρι του Φατί λίγο αργότερα όμως στη συνέχεια έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Βαγγελή αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη μέσα σε λίγα λεπτά για την “κόντρα” του με τον Μαρσελίνιο.


Η SKODA ΞΑΝΘΗ που πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να είχε πάρει σαφέστατο πρωτάθλημα, όμως στην κεφαλιά του Σπύρου Βάλλα στο 38′ η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο του Σηφάκη.


Στην επανάληψη η SKODA ΞΑΝΘΗ κατάφερε με σοβαρότητα να διαχειριστεί την υπέρ της κατάσταση. Κρατούσε μπάλα όταν έπρεπε διεκδικώντας κι ένα δεύτερο γκολ με τον σωστό τρόπο. Και το πέτυχε. Στο 62′ ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Δημήτρης Σουάνης, εκμεταλλεύτηκε με διπλή προσπάθεια την ασίστ του Μανώλη Μπέρτου και νίκησε και πάλι τον Σηφάκη. Το 0-2 ήταν γεγονός και πλέον στη συνέχεια πολύ δύσκολα έδειχνε ότι θα αλλάξει κάτι…


Φάσεις – Γκολ


Στο 6′ σουτ του Πόι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Σηφάκη.


Στο 10′ σέντρα σουτ του Κατόγκο στα χέρια του Σηφάκη.


Στο 12′ πάσα Καζναφέρη στον Ναφτί και σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.


Στο 16′ αντεπίθεση με τον Μαρσελίνιο να δίνει στον Πόι κι αυτός να κερδίζει το κόρνερ μετά την κόντρα που έγινε στο σουτ του. Στην εκτέλεση του στημένου ο Σουάνης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στην πάνω μεριά των δικτύων.


Στο 22′ ο Σουάνης έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας στην όμορφη αντεπίθεση και με ιδανικό δεξί σουτ πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ κάνοντας το 0-1


Στο 24′ σουτ του Φλίσκα ψηλά άουτ.


Στο 32′ σουτ του Φατί η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Νέτο με κεφαλιά δεν βρήκε τον στόχο.


Στο 38′ κεφαλιά του Βάλλα μέσα από την περιοχή μετά το κόρνερ του Μαρσελίνιο η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!


Στο 41′ ο Κόκε έκανε την σέντρα και το σουτ στην κίνηση του Νέτο δεν βρήκε τον στόχο.


Στο 58′ παράλληλη σέντρα σουτ του Σουάνη, ο Σηφάκης έδιωξε τη μπάλα!


Στο 60 κεφαλιά του Λαζαρίδη στα χέρια του Λυμπερόπουλου.


Στο 62′ όμορφη σέντρα του Μπέρτου για το κεφάλι του Σουάνη που έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να αποκρούσει αρχικά ο Σηφάκης αλλά πήρε το “ριμπάουντ” και με κοντινό σουτ έκανε το 0-2


Στο 67′ την πάσα του Ναφτί για τον Τσέζαρεκ απομάκρυνε ο Βάλλας σε μία δύσκολη φάση.


Στο 69′ ο Λαζαρίδης έκανε την κεφαλιά πάσα στον Τσέζαρεκ που έκανε το άστοχο σουτ.


Στο 70′ σέντρα Σουάνη κεφαλιά Κατόγκο άουτ.


Στο 75′ σουτ του Κόκε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


Στο 79′ σουτ του Ρουίζ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Λυμπερόπουλος μάζεψε εύκολα τη μπάλα.


Διαιτητές


Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχάλης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)


Α’ Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνιος (ΕΠΣ Αθηνών)


Β’ Βοηθός: Κουρομπύλια Χρυσούλα (ΕΠΣ Καρδίτσας)


4ος Διαιτητής: Τοπούζης Ιωάννης (ΕΠΣ Θράκης)


Κίτρινες:15′ Μπέρτος, 33′ Τζάγκι, 34′ Μαρσελίνιο,


34′ Βαγγέλη, 51′ Τσέζαρεκ, 62′ Σουάνης, 89′ Μίσελ,


90′ Μπόατεγκ.


Κόκκινες:35′ Βαγγέλη


Συνθέσεις:


Άρης:Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Τσέζαρεκ (72′ Ρουίζ), Κόκε (83′ Μενδρινός), Φατί, Μισέλ, Καζναφέρης (59′ Χαβίτο), Λαζαρίδης, Βαγγέλη.


SKODA ΞΑΝΘΗ:Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας, Βάλλας, Φλίσκας, Αντεφέμι, Κατόγκο, Μαρσελίνιο (65′ Βασιλακάκης), Πόι (73′ Έλλινγκτον), Σουάνης (83′ Μπόατεγκ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button