Περιφέρεια

Περιφερειακή Σύνθεση: Έργα ύψους 12.3 εκ ευρώ κινδυνεύουν με απένταξη λόγω αμέλειας του Περιφερειάρχη

Αντιμέτωποι με μία μεγάλη καταστροφή είναι οι Δήμοι Παγγαίου και Νέστου καθώς ένα πολύ μεγάλο έργο που τους αφορά, κινδυνεύει να απενταχθεί και εν τέλει να μην υλοποιηθεί λόγω κωλυσιεργίας του Περιφερειάρχη!

Εδώ και 13 μήνες, ο Περιφερειάρχης δεν υπογράφει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης της Πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου», η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (ΑΤ06) με την υπ ́αριθμ. 4678/12.01.2022 απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 12.342.221,75 €.

Επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά επείγον και επειδή θεωρούμε απαράδεκτο να χάσουν οι δύο δήμοι αυτά τα έργα μεγάλης αξίας και σημασίας, υποβάλλαμε αίτημα διεξαγωγής έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το συγκεκριμένο.

Το αίτημα, όπως κοινοποιήθηκε

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

κον Χήστο Παπαθεοδώρου

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

 Κοινοποίηση

Γραφείο Περιφερειάρχη

Επικεφαλής παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Δήμαρχο Παγγαίου

Δήμαρχο Νέστου

Αίτημα διεξαγωγής έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τις καθυστερήσεις στη διαδικασία συμβασιοποίησης της Πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου»

Σε όλο τον κόσμο οι περιφέρειες και οι δήμοι συνεργάζονται για την επίτευξη του υψηλότερου αναπτυξιακού αποτελέσματος και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών. Στις υπόλοιπες 12 περιφέρειες της χώρας κανείς δεν αμφισβήτησε διαχρονικά την παραπάνω αρχή. Στις υπόλοιπες 12 περιφέρεις γίνεται αποδεκτή η αναγκαιότητα της μεγίστης αξιοποίησης του Προγράμματος «Τρίτσης» με σκοπό την υλοποίηση έργων και την εξοικονόμηση πόρων του ΠΕΠ ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έργα που θα λάβουν στην χώρα μας.

Η μόνη περιφέρεια που δεν ισχύουν οι παραπάνω αυτονόητες αρχές είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η διοίκηση του Χρ Μετιου. Μετά την κοινοποίηση των δύο επιστολών του δημάρχου Παγγαίου κυρίου Φιλίππου Αναστασιάδη σχετικά με την κωλυσιεργία της διοίκησης της ΠΑΜΘ στην ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης της Πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου», η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (ΑΤ06) με την υπ’ αριθμ. 4678/12.01.2022 απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 12.342.221,75 Ευρώ, υποβάλλουμε αίτημα διεξαγωγής έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το συγκεκριμένο.

Εξαιτίας της κωλυσιεργίας της Διοίκησης, (καθυστερήσεις 13 μηνών) το έργο τίθεται σε εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο.

 Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button