Περιφέρεια

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα απαντηθεί η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος εξασφαλίζονται, βάσει του νόμου, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικά για τις μετακινήσεις των μαθητών την ευθύνη έχει η Περιφέρεια.

Ωστόσο – σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης – το πρόγραμμα, που ξεκίνησε από τον Οκτώβρη, συνεχίζεται με την απαίτηση οι γονείς να καλύπτουν το κόστος της μεταφοράς των μαθητών από τη σχολική μονάδα προς το κολυμβητήριο και αντίστροφα! Και όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΝ.Ξάνθης κυρίας Στυλιανίδου στις αρχές Οκτώβρη ότι όλα ήταν έτοιμα και «τα παιδιά θα έρθουν με δημόσια μετακίνηση…».

Με δεδομένο ότι το μάθημα είναι υποχρεωτικό και ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα, δύο επιλογές δίνονται στους γονείς: είτε να επιβαρυνθούν με ένα ακόμα δυσβάσταχτο κόστος είτε τα παιδιά τους να αποκλειστούν από το πρόγραμμα.

Με βάση τα παραπάνω, Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η Περιφέρεια για:

  • Την άμεση επίλυση του προβλήματος με χρηματοδότηση των μεταφορών των μαθητών, ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το πρόγραμμα και κανένας γονέας να μην επιβαρυνθεί;
  • Να επιστραφούν οι όποιες δαπάνες έχουν επιβαρύνει τους γονείς μέχρι σήμερα;

 

16/1/2023

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

Συμεωνίδης Θεόδωρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button