Ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» κινείται το 2013 …οικολογικά !!

Σε γνωστό bar restaurant της πόλης, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 9,00 ο ποδηλατικός σύλλογος της Ξάνθης «Πήγασος» κόβει την ετήσια βασιλόπιτα, με κυρίαρχο σύνθημα : «2013 Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ».

Μέσα σε αναμενόμενο πανηγυρικό κλίμα ο πρόεδρος Βασίλης Ποιμενίδης και το ΔΣ του συλλόγου καλεί τα μέλη του συλλόγου σε μια βραδιά όπου πρωταγωνιστεί το ωραιότερο οικολογικό μέσο του σήμερα : ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ !

 

Σε γνωστό bar restaurant της πόλης, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 9,00 ο ποδηλατικός σύλλογος της Ξάνθης «Πήγασος» κόβει την ετήσια βασιλόπιτα, με κυρίαρχο σύνθημα : «2013 Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ».

Μέσα σε αναμενόμενο πανηγυρικό κλίμα ο πρόεδρος Βασίλης Ποιμενίδης και το ΔΣ του συλλόγου καλεί τα μέλη του συλλόγου σε μια βραδιά όπου πρωταγωνιστεί το ωραιότερο οικολογικό μέσο του σήμερα : ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ !

 

«Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες και στην πόλη μας για την ανοδική πορεία της ποδηλασίας, ως άθλημα αλλά και ενδεδειγμένο αστικό μέσο μετακίνησης. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ αγκαλιάζει πλέον μια μεγάλη γκάμα από όλες τις ηλικίες, δίνοντας από φέτος βάση στον αναπτυξιακό αθλητισμό, χωρίς να αγνοεί την αυξανόμενη ανάγκη για οικονομική και ευχάριστη αστική μετακίνηση» δηλώνει ο πρόεδρος του Ξανθιώτικου συλλόγου Βασίλης Ποιμενίδης και συνεχίζει :  είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στο φίλαθλο κοινό της Ξάνθης, ότι η πόλη διαθέτει μια από τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες ποδηλασίας στην περιφέρεια ΑΜΘ. Εκτός των πολλών διακρίσεων, συμμετέχουμε σε πανελλήνιους αγώνες και ημερίδες (ακόμη και στο εξωτερικό), ενώ αντικειμενικά έχουμε θεσμοθετήσει τοπικά μερικές από τις σπουδαιότερες ποδηλατικές διοργανώσεις. Η Ξάνθη συμμετέχει ενεργά στα ποδηλατικά δρώμενα, ενώ αποσπά θετικές κριτικές από επισκέπτες και αθλητές».

 

Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Στεργίδης αναφέρεται στα άμεσα αποτελέσματα στην υγεία :  «η ποδηλασία είναι από τα πλέον δημοφιλή και ευρείας απήχησης αθλήματα και όχι φυσικά τυχαία. Καταφέρνει και συνδυάζει την άθληση με την ψυχαγωγία, την επαφή με τη φύση, την εναλλαγή συνθηκών στο χώρο άθλησης. Τα οφέλη στον οργανισμό πολλά και σημαντικά με κύρια όσο και άμεσα αποτελέσματα στο καρδιοαναπνευστικό και μυοσκελετικό σύστημα του ατόμου. Ο ανθρώπινος οργανισμός δυναμώνει και ενισχύεται με την ποδηλασία, ακόμη κι αν γίνεται στα ήπια πλαίσια της μαζικής άσκησης ή μιας χαλαρής καθημερινής ποδηλατοβόλτας».

 

Ο ταμίας Μιχάλης Σπανίδης επισημαίνει τις νέες τάσεις που κυριαρχούν σήμερα στην καθημερινότητα των πόλεων και στην αστική μετακίνηση :  «όλο και περισσότεροι ποδηλάτες γεμίζουν τα αστικά κέντρα δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα για μια περισσότερο ευχάριστη, δυναμική, αλλά και οικονομική – οικολογική αστική μετακίνηση. Οι χώρες του εξωτερικού έχουν δώσει από καιρό την πορεία κατεύθυνσης και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.  Μπορούμε να ακολουθήσουμε -με τον δικό μας τρόπο- αρκεί να το θελήσουμε παίρνοντας νέες αποφάσεις «ζωής»: Μετακίνηση στην εργασία με ποδήλατο, ήπιος αθλητισμός και οικογενειακή διασκέδαση με 2 τροχούς… είναι έννοιες που εισβάλλουν πλέον στην καθημερινότητα και της Ξάνθης.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ θέλει να ενισχύσει αυτή την διαμορφωμένη τάση δημιουργώντας μια σειρά από ποδηλατικές δράσεις και μηνύματα που απευθύνονται στον αστικό ενήλικα Ξανθιώτη ποδηλάτη».

 

 

Οι κκ Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Ζαφειριάδης και Δημήτρης Γκαγκαλίδης απαρτίζουν στο ΔΣ την εκπαιδευτική ομάδα του συλλόγου με έργο την παρουσίαση «πακέτου ποδηλατικής ενημέρωσης» στα σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Δ/νσης Ξάνθης, με ανάλογο υλικό που περιλαμβάνει προβολή θεμάτων κυκλοφοριακής αγωγής, περιβαλλοντικών δράσεων και προγραμμάτων, όπως και γνωστοποίησης των δράσεων του συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ.

«Η «ποδηλατική αγωγή» ξεκινά από την μικρή ηλικία τονίζει ο Γιάννης Ζαφειριάδης που χρησιμοποιεί καθημερινά πλέον το ποδήλατο για τις μετακινήσεις και την άθλησή του. «Προσπαθούμε να εμφυτεύσουμε την αγάπη για το ποδήλατο, το σεβασμό στο περιβάλλον, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, στην σύγχρονη πραγματικότητα. Ευελπιστούμε σε μια περισσότερη ενεργή αρωγή και συμπαράσταση της πολιτείας και του δήμου Ξάνθης. Πιστεύουμε ότι η μαθητική νεολαία θα πρωταγωνιστήσει ενεργά στην προώθηση του ποδήλατου στην πόλη μας.

Θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και αντιμετωπίζουμε τους μαθητές στα σχολεία ως τους μελλοντικούς συνειδητοποιημένους δημότες».

 

Στις επίσημες φετινές «προγραμματικές δηλώσεις» των ποδηλατιστών περιλαμβάνεται η δημιουργία παιδικού και αστικού τμήματος με κύριο στόχο την μύηση των μικρών Ξανθιωτών στο άθλημα της ποδηλασίας και στην αντίστοιχη κυκλοφοριακή συνείδηση. Με ιδιαίτερη περηφάνια το ΔΣ αναμένεται να παρουσιάσει το ετήσιο καλεντάρι αγωνιστικών και κοινωνικών δράσεων, με έμφαση στις ποδηλατοβόλτες (Σαββατοκύριακο και καλοκαιρινές βραδινές) σε ολόκληρο τον νομό.   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button