ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης εκφράζοντας τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ξανθιώτικου Λαού, απαιτούν να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι διατάξεις του Νόμου 4093 του 2012 τον οποίο ψήφισαν οι βουλευτές των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβερνητική συμμαχία.

Η Επιτροπή Αγώνα Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης εκφράζοντας τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ξανθιώτικου Λαού, απαιτούν να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι διατάξεις του Νόμου 4093 του 2012 τον οποίο ψήφισαν οι βουλευτές των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβερνητική συμμαχία. Με το στόμα του υφυπουργού εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το Μάρτη του 2013 απέρριψαν κάθετα το αίτημα 40000 συνταξιούχων που θα βρεθούν στο σκουπιδοτενεκέ της ζωής χωρίς πόρους διαβίωσης, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Στην παράγραφο 5 εδάφιο γ της υποπαραγράφου ΙΑ.6 υπάρχει ο όρος «ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ». Εφόσον ισχύσει αυτός ο όρος θα ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

 

Θεωρούμε ότι η κατάργηση της μικρής σύνταξης -σε επίπεδο βοηθήματος- που έπαιρναν οι υπερήλικες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη γι’ αυτούς. Αυτό δεν το επιτρέπει ακόμη ούτε ο νομικός μας πολιτισμός, ο οποίος σωστά επιβάλλει ακόμη και στους χειρότερους δολοφόνους, βιαστές και κακοποιούς ως ανώτατη ποινή την ισόβια κάθειρξη.

 

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένας συμπολίτης μας έρμαιο στις ορέξεις κυβερνώντων οι οποίοι διαχρονικά επιφύλαξαν στους παλιννοστούντες ομογενείς μόνο βάσανα και ταλαιπωρία.

 

Απευθυνόμαστε στις Αυτοδιοικητικές Αρχές του Νομού, Αντιπεριφέρεια και Δήμους, τα Εργατοϋπαλληλικά Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια, όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης και

 

Τους καλούμε να ενώσουν τη φωνή τους για να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η γενοκτονική τακτική κατάργησης των συντάξεων και της ιατρο-φαρμακευτικής περίθαλψης που χορηγούνταν με το Νόμο 1296/12-10-1982 από ειδικό λογαριασμό του ΟΓΑ στους υπερήλικες που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα, χωρίς να φροντίσει το Ελληνικό κράτος να μεταφέρει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

 

Η συγκέντρωση στις 7 Ιουνίου 2013 είναι το τελευταίο βήμα για την άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας. Αν και τώρα οι δήμιοι επιμείνουν, στο λαό μένει μόνο ο δρόμος του γενικού ξεσηκωμού απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button