Επίσκεψη Αβραμόπουλου σε στρατόπεδα του Εβρου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε προχθές Τετάρτη την περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο. Ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε στο στρατόπεδο “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ” για τη λειτουργία του κέντρου εξομοιωτών και στη συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο “ΠΑΤΣΟΥΚΑ”, όπου μίλησε στα στελέχη της Φρουράς Αλεξανδρούπολης και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το ελληνικό φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε προχθές Τετάρτη την περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο. Ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε στο στρατόπεδο “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ” για τη λειτουργία του κέντρου εξομοιωτών και στη συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο “ΠΑΤΣΟΥΚΑ”, όπου μίλησε στα στελέχη της Φρουράς Αλεξανδρούπολης και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το ελληνικό φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ. Πρόσφερε δώρα στους άνδρες και σε μία συμβολική κίνηση, κινήθηκε προς τη συνοριακή γραμμή και έδωσε γλυκά στο προσωπικό του τουρκικού φυλακίου.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε στο ελληνικό φυλάκιο “1” με τη φρουρά του φυλακίου. Στη συνέχεια μετέβη σε περιοχή της Ορεστιάδας, όπου παρακολούθησε εργασίες κατασκευής αντιαρματικής τάφρου.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε επίσης το Στρατόπεδο “ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ” και μίλησε στα στελέχη της Φρουράς Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας. Στη συνέχεια αναχώρησε  για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου όπου και  παρακάθισε  σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ “ΠΑΤΣΟΥΚΑ”

Είναι ξεχωριστή για μένα στιγμή που επισκέπτομαι τον Έβρο, την ακριτική αυτή περιοχή στην οποία πάλλεται η καρδιά του ελληνισμού. Εδώ που εσείς έχετε ταχθεί μαζί με την ηγεσία σας, τους συναδέλφους σας, αλλά και τις οικογένειές σας, να φυλάτε Θερμοπύλες.

Είναι αλήθεια, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για την πατρίδα μας και είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται πάνω από όλα ασφαλείς και αυτό το εγγυώνται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στη πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας και της μάχης.

Θα ήθελα πρώτα από όλα, να σας μεταφέρω τον εγκάρδιο χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας προς όλους και όλες σας. Nα περάσετε χαρούμενες γιορτές με τις οικογένειές σας.

Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος και ιδιαίτερα συγκινημένος που μου έχει ανατεθεί αυτή η τόσο σημαντική αποστολή και όπως είχα την ευκαιρία να πω την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η πολιτική ηγεσία και εγώ προσωπικά είμαστε και θα είμαστε για όσο καιρό καλούμαστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γνωρίζω επίσης, ότι υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες που  η πατρίδα μας προσπαθεί σήμερα να ξαναβρεί τον βηματισμό και τον προσανατολισμό της και εσείς υφίστασθε συνέπειες από μια οικονομική πολιτική, η οποία όλο και περισσότερο βαραίνει τους ώμους του ελληνικού λαού, μέρος του οποίου είστε και εσείς.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς, εκεί που είμαστε και νιώθουμε και αντιλαμβανόμαστε και ξέρουμε και θα κάνουμε εκείνο που μας αναλογεί, ώστε να μην υπάρξει καμία έκπτωση τόσο στο αξίωμα, όσο και στην άσκηση του δικαιώματός σας στη ζωή, κάτω από όρους απόλυτης αξιοπρέπειας.

Θέλω να μεταφέρετε σε όλους τους συναδέλφους σας που δεν είναι σήμερα εδώ, γυναίκες και άνδρες, στελέχη και αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες τον εγκάρδιο χαιρετισμό μου.

Σας ευχαριστώ πολύ από την καρδιά μου που σήμερα βρίσκεστε εδώ και ο καινούριος χρόνος να μας βρει πιο αισιόδοξους για την πατρίδα μας πάνω από όλα.

Κρατήστε υψηλό το φρόνημά σας. Η πατρίδα σας εμπιστεύεται τη μοίρα της και ο ελληνικός λαός θρέφει ωραία, ευγενή, ανώτερα αισθήματα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς όλους σας.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά χρόνια πολλά, κάθε καλό σε εσάς και στις οικογένειές σας και στην πατρίδα μας.

 

Σας ευχαριστώ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button