Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Από αύριο σηκώνουμε ξανά τα μανίκια για να χτίσουμε μαζί μια ισχυρή Ελλάδα

«Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην ιστορία της. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Με ηχηρό και ώριμο τρόπο έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα και δίχασαν την κοινωνία εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου.

Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους. Ενώ κι εγώ προσωπικά νιώθω τώρα βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Σας βεβαιώνω όμως ότι θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά.

Είμαστε εξάλλου απέναντι στα προβλήματα και δίπλα σε όλους τους πολίτες. Όσο σημασία λοιπόν αποδίδω στην αποτελεσματικότητα της νέας διακυβέρνησης άλλο τόσο θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και πρέπει να είναι υψηλοί σε μια δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες. Με καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία. Με ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος και μια ισχυρή πατρίδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη.

Από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των ιδεών και των πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη. Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες γι αυτό και θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις. Όμως ο λαός μας έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις λοιπόν θα προχωρήσουν με ταχύτητα καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή του ελληνικού λαού και θα την τιμήσω στο ακέραιο», τόνισε.

«Απευθύνομαι και σε όσους συμπολίτες μας σήμερα δεν μας ψήφισαν αλλά και σε όσους δυστυχώς δεν έπραξαν το καθήκον τους αυξάνοντας σημαντικά την αποχή σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου για να τους υποσχεθώ ακόμα μια φορά ότι θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και οι πολίτες ιδίως οι πιο αδύναμοι πρέπει να αισθάνονται το κράτος δίπλα τους σε κάθε δυσκολία», υπογράμμισε.

Έκλεισε τη δήλωσή του με μία πιο προσωπική αναφορά όπως είπε: «όταν πριν από 20 χρόνια έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν μπροστά σας να έχω αυτή τη μεγάλη τιμή, αυτή τη μεγάλη ευθύνη εκλεγμένος για δεύτερη φορά αυτοδύναμος πρωθυπουργός και μάλιστα με μία ισχυρή εντολή. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φθάσω ως εδώ προσπαθώντας συνέχεια να γίνομαι καλύτερο και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Δεν θα τα είχα καταφέρει όμως χωρίς τους συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Όμως το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένειά μου, στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο, στη Δάφνη. Με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο ώστε να μπορώ να ακολουθώ όσο μπορώ τους στίχους του ποιητή “να ονειρεύεσαι μπορείς, χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων και κυρίως με τα πλήθη να μιλάς και να κρατάς την αρετή σου”.

Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας από αύριο πρωί όμως σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και ξεκινάμε την προσπάθεια να χτίσουμε μαζί μια ισχυρή Ελλάδα, μια πατρίδα με περισσότερη ευημερία, με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους.

Ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμα καλύτερη μέρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button