Ελλάδα

Μαθητές από τον Κένταυρο υποδέχθηκε ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Οι χαρούμενες φωνές των μαθητών του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κενταύρου Ξάνθης πλημμύρισαν χθες το Μέγαρο Μαξίμου. Συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό για το σχολείο, τον αθλητισμό και το χωριό τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για την όμορφη επίσκεψη!

Μαθητές και μαθήτριες  της ΣΤ τάξης του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου της κοινότητας του Κενταύρου Ξάνθης, δέχθηκε χθες στο γραφείο του, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές για 8 λεπτά, σχολίασε το γεγονός ότι στο σαλόνι του γραφείου του τα αγόρια  κάθισαν χωριστά από τα κορίτσια και τους  ρώτησε τι ομάδα είναι και πληροφορήθηκε ότι οι ποιο πολλοί είναι ΠΑΟΚ.

Ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε επίσης  αν υπάρχει κανείς που  είναι “Ολυμπιακός, Ηρακλής , Άρης”,  αλλά δεν πήρε απάντηση.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει από τους μαθητές

  • πως βλέπουν το Γυμνάσιο που θα πάνε του χρόνου, αν θα τα καταφέρουν
  • εάν έχουν γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό
  • τι άλλο  χρειάζονται στο σχολείο τους

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να  πληροφορηθεί εάν οι μαθητές πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο τους.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε πως κάθε φορά που βλέπει μαθητές σχολείου να περνούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου , αν δεν έχει πιεστικό πρόγραμμα τους καλεί μέσα στο γραφείο του.

Ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τους μαθητές, πως είναι τα πράγματα στο σχολείο και τι χρειάζονται;

Το Δημοτικό ήδη διαθέτει διαδραστικούς πίνακες και τα παιδιά ζήτησαν οι εγκαταστάσεις να ενισχυθούν με ένα κλειστό γυμναστήριο κι ένα εργαστήριο φυσικής.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθατε»είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι σημαντικό να βλέπετε πού δουλεύουμε και το δικό μας γραφείο να είναι πάντα ανοιχτό. Γιατί κι εμείς προσπαθούμε πάντα το καλύτερο για εσάς, για τα σχολεία σας, και κυρίως τα σχολεία που είναι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Πρέπει να σας προσέχουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να αισθάνεστε ωραία στο χωριό σας, να θέλετε να μείνετε εκεί όταν μεγαλώσετε και να είναι η εμπειρία σας στο σχολείο όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη».

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσαν δώρα στους μαθητές και συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη σχολική επίσκεψή τους στην Αθήνα, που περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στη Βουλή, την Προεδρική Φρουρά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα παιδιά προσκάλεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί τον Κένταυρο και το σχολείο τους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον διάλογο του πρωθυπουργού -μαθητών,εκπαιδευτικών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button