Ειδήσεις

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Δευτέρα 1 Μαΐου, 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωρανε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

1η Μάη, η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κρατούν τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Στη χώρα μας δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Πιο πολλοί, πιο δυνατοί βάζουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε ανυποχώρητα για την ικανοποίηση τους. Με τους συναδέλφους μας, τα πανό μας, τα συνθήματα μας, μαχητικά και αποφασιστικά συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση.  Δυναμώνουμε τον αγώνα για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς μας, προγράμματα και ωράρια εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα υγείας και ασφάλειας στα καταστήματα και τις αποθήκες, κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Αυτό το δρόμο φωτίζει η 1η ΜΑΗ. Το δρόμο του αγώνα!

Αυτόν που βαδίσαμε πάνω από 2,5 εκατομμύρια λαού από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα το Μάρτιο, στις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτόν που ακολουθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρες παραλύοντας την παραγωγή σε Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία. Αγώνες ελπιδοφόροι που συγκλονίζουν ολόκληρη την Ευρώπη, απεργίες που γίνονται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Μας έχουν γεμίσει ελπίδα και αισιοδοξία. Δύναμη για τη συνέχεια.

Είναι αγώνες που επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. δεν γνωρίζει σύνορα. Είναι ίδια και αδυσώπητη για τους λαούς που πληρώνουν με μεγάλες θυσίες την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων.

Με μισθούς και δικαιώματα τσακισμένα, με φτώχεια, ένταση της  εκμετάλλευσης, εκατομμύρια νεκρούς από φυσικές καταστροφές, από πανδημίες αλλά και από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Δεν θα αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Λέμε όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Να πάρουν πίσω  τους νόμους  της  7ήμερης,  24ωρης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, της ευελιξίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, των σπαστών ωραρίων. Τους νόμους που μας καθιστούν όμηρους των εργοδοτών, στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού, ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης. Στους γονείς  στερούν το δικαίωμα να δούμε και να φροντίσουμε τα παιδιά μας.

Δεν θα αφήσουμε την εργοδοτική ασυδοσία να μας τσακίζει με τα εξοντωτικά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς που οδηγούν στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στον Νομό μας.

Δεν πάει άλλο!  Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουμε την οργάνωση μας σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο. Όλοι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  να διεκδικήσουμε :

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού
  • 7ωρο- 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο εργασίας και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Μέτρα προστασίας  υγείας και  ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες όλων των θέσεων που χρειάζονται.
  • Φτηνή ενέργεια για όλο τον λαό, ενάντια στο χρηματιστήριο ρύπων και ενέργειας. Όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στα δάση της ορεινής Ξάνθης. Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού. Νερό δημόσιο αγαθό. Φτηνό και ποιοτικό. Καμία διακοπή ρεύματος και νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση,

1 Μαΐου 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γραμματέας

     Νάσος Παπαδόπουλος                                                                               Γιώτα Ρόιδου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button