Ειδήσεις

Γιάννης Αγκόρτζας: “Αυτοί που έχουν χρόνια νοσήματα και οι ηλικιωμένοι να προσέχουν περισσότερο και η συμβουλή είναι να κάνουν και το τέταρτο εμβόλιο και το εμβόλιο της γρίπης”

Για τις ιώσεις του χειμώνα και την αντιμετώπιση τους μίλησε στην ενημερωτική εκπoμπή του STAR 88,8 FM ο γνωστός και αγαπητός Ξανθιώτης παθολόγος γιατρός Γιάννης Αγκόρτζας. Τα κρούσματα κορονοϊου στην περιοχή είναι αρκετά αλλά ελαφριά δήλωσε υπέρ του τέταρτου εμβολιου και πρότεινε ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες να κάνουν και το εμβόλιο της γρίπης.

“Οι ασθενείς να έρχονται κατόπιν ραντεβού για να εξετάζονται, παρατηρείται την περίοδο του Φθινοπώρου οι ιώσεις να είναι αυξημένες.

Διάφορες οι ιώσεις, άλλες ελαφριές και άλλες πιο επικίνδυνες. Πρέπει να προσέχουμε και μόλις μέλος της οικογένειάς μας έχει συμπτώματα πυρετού, καταβολής, βήχα, ανορεξία, να ενημερώνει αμέσως τον προσωπικό του γιατρό και να παίρνει τις ανάλογες  συμβουλές.

Όταν τα συμπτώματα είναι ελαφριά και λίγος ο πυρετός, προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε μόνο με τις συμβουλές του ιατρού, χωρίς αντιβιοτικά και πολλά φάρμακα.

Αν είναι υψηλός ο πυρετός (38,5 – 39) τότε να προσέξουμε περισσότερο. Όταν τα συμπτώματα είναι βήχας, δύσπνοια, πνευμονικής λοιμώξεως θα δώσει τις οδηγίες ο γιατρός. Να μην παίρνουν μόνοι τους φάρμακα, γιατί τα πήρε η γειτόνισσα. Δεν είναι σωστό με το παραμικρό σύμπτωμα να παίρνουν αμέσως αντιπυρετικά. Τον πυρετό τον χρειαζόμαστε για να βοηθηθεί ο οργανισμός μας στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Να δημιουργήσει ο οργανισμός μας αντισώματα.

Να αποφεύγουμε μόνοι μας να παίρνουμε αντιβιοτικά. Αν τα παίρνουμε αλόγιστα δεν θα έχει την ισχύ του όταν πραγματικά θα είμαστε άρρωστοι. Ο οργανισμός να μη συνηθίσει στα αντιβιοτικά.

Ο κορονοϊός  θέλει μεγαλύτερη προσοχή και πρέπει να κάνουμε τεστ ακόμη και τρεις μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Εχουμε πολλά κρούσματα κορονοϊού σε σύγκριση με πέρυσι.Είναι βέβαια τα συμπτώματα πολύ πιο ελαφρά.

Αυτοί που έχουν χρόνια νοσήματα και οι ηλικιωμένοι να προσέχουν περισσότερο και η συμβουλή είναι να κάνουν και το τέταρτο εμβόλιο και το εμβόλιο της γρίπης.

Τα αντιγριπικά εμβόλια με 4 διαφορετικά στελέχη είναι προσεγμένα τελευταία και πρέπει να τα κάνουμε για να έχουμε μια γενικευμένη προφύλαξη.”

Στο αρχείο εκπομπών (17/11) , ακούστε από το χρόνο 1.17.00 και μετά το γιατρό παθολόγο Γιάννη Αγκόρτζα για τις ιώσεις και την αντιμετώπιση τους , το αντιγριπικό εμβόλιο και τον κορονοϊο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button