Ειδήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: «Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας: Προχειρότητα και Αναποτελεσματικότητα !»

Εγκρίθηκε κατά την χθεσινή (13/03) συνεδρίαση του Π.Σ. το Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας με τις ψήφους της παράταξης του περιφερειάρχη και των μισθοφόρων που συμμετέχουν στην διοίκηση της Περιφέρειας. Η παράταξή μας καταψήφισε το πρόγραμμα δράσης επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους δεν έχει νόημα να ψηφισθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο χαρακτηρίζεται από άκρα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα και καταλήγει σε αυτό που στην καθομιλουμένη αποκαλούμε «πεταμένα λεφτά».

Ενδεικτικά είναι τα εξής:

  • Η Περιφέρεια δεσμεύει για μελέτη για την σύσταση ΠΟΑΥ[1]000 € χωρίς να υπάρχει ούτε μία γραμμή εισήγησης για το πώς υπολογίσθηκε το ποσό αυτό, τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η μελέτη με βάση ποιόν τρόπο θα ανατεθεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί. Κι όλα αυτά ενώ η Περιφέρεια μας καταβάλει χρήματα για να λέει ότι διαθέτει «θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αλιείας» !
  • Η Περιφέρεια αρχικά είχε προγραμματίσει την διαδικτυακή προβολή των ακτών της, μετά τροποποίησε την δράση και αφαίρεσε τις ακτές του Ν. Ξάνθης. Όταν επιμείναμε για εξηγήσεις … ο «Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού» σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μας είπε ότι φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες που μας έδωσαν (κατόπιν αίτησής μας) λάθος τεχνικά δελτία … και ότι αυτό που ψηφίσθηκε χθες, λέει ότι είναι … «το πρώτο μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την προβολή και ανάδειξη όλου του παραλιακού μετώπου», όπου τελικά είναι μέσα και Ξάνθη (!) αλλά κανείς δεν το έχει δει, κανείς δεν ξέρει που περιλαμβάνεται και αν όντως υπάρχει και αν και πότε θα υλοποιηθεί!
  • Οι τουριστικές δράσεις στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούν να αρχίσουν να υλοποιούνται (στην πιο αισιόδοξη εκδοχή) στα μέσα Ιουνίου, όταν είναι προφανές πως χρονικά δεν θα έχουν κανένα νόημα και δεν θα επηρεάσουν κανέναν και δεν θα επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, σε μία τουριστική περίοδο, η οποία θα έχει προχωρήσει.
  • Οι ίδιοι, χωρίς ντροπή, ομολόγησαν πως τα τεχνικά δελτία που αφορούν στην συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις (είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία) είναι τόσο παλιά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!
  • Οι τουριστικού ενδιαφέροντος δράσεις της μίας Περιφερειακής Ενότητας δεν συμβαδίζουν με τις δράσεις των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων έτσι ώστε να αναδεικνύεται μία πλήρης αποσπασματικότητα!
  • Ενώ σε όλη την Ευρώπη καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια αντικαπνιστικής εκστρατείας, η Περιφέρεια ΑΜΘ, στην Π.Ε. Καβάλας, ετοιμάζεται να διανείμει «τασάκια» (όπως μπορεί να γινόταν πριν 20 – 30 χρόνια) ώστε να διευκολύνει τους καπνιστές να καπνίζουν!
  • Φυσικά σε όλο το πρόγραμμα δράσης αφθονούν οι απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και διαφάνεια έτσι ώστε οι Αντιπεριφερειάρχες να μπορούν να ενισχύσουν όσους τους είναι αρεστοί!
  • Επίσης, στα επίσημα κείμενα της Περιφέρειας ανακαλύφθηκαν αποσπάσματα από κείμενα εταιρειών, τα οποία κατά λάθος με την πρακτική του copy/paste έμειναν στα κείμενα φανερώνοντας από πού προέρχεται και που κατευθύνεται η έμπνευση των δράσεων που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα δράσης.

Υπό το βάρος των ενδεικτικών αυτών παραδειγμάτων, η παράταξή μας καταψήφισε το Πρόγραμμα Δράσης της διοίκησης. Ενώ όσον αφορά την εκπροσώπηση της Περιφέρειας στην Γ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ η παράταξή μας διευκόλυνε την διοίκηση να ορίσει εκπρόσωπο στην Γ.Σ. καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων κι όχι οι εμμονές που χαρακτηρίζουν τον Περιφερειάρχη!

Τέλος ο Περιφερειάρχης, υπό την πίεση όλων των παρατάξεων αντιλήφθηκε ότι, όσον αφορά τις επενδύσεις των αιολικών πάρκων πρέπει, επιτέλους, να γίνει ένας σχεδιασμός και να πάψουν αυτά να τοποθετούνται άτακτα οπουδήποτε, ακόμη και δίπλα στα ακριανά σπίτια οικισμών και έτσι απορρίφθηκε γνωμοδότηση για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου 3 km από το κέντρο της Κομοτηνής! Κάλιο αργά, παρά ποτέ !

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button