Πολιτική

Στογιαννίδης: “Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την ΕΕ της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης , υπέρ των αδυνάτων”

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 , δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους μέσα σε λίγα λεπτά να τοποθετηθούν για τις επικείμενες Ευρωεκλογές .
Η τοποθέτηση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Γρηγόρη Στογιαννίδη:
“Συντρόφισσες , σύντροφοι , φίλες και φίλοι , εκλεκτοί /ές συνυποψήφιοι .
Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σας και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μας , που μου έδωσαν την δυνατότητα με την ψήφο τους , να είμαι ένας από τους 42 υποψηφίους του κόμματος μας , για τις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου του 2024 .
Στα λίγα λεπτά που έχω στην διάθεση μου επέλεξα να αναφερθώ σε ένα από τα πολλά θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και οφείλει να δώσει λύσεις .
Ως εργαζόμενος και συνδικαλιστής του ιδιωτικού τομέα , δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων στην χώρα μας αλλά και την ΕΕ.
Οι πολιτικές της λιτότητας που έφεραν τα μνημόνια στην χώρα μας , αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες , στέρησαν από τους εργαζόμενους , κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών .
Πρέπει επιτέλους να θεσπίσουμε στην ΕΕ , ελάχιστο κατώτατο Ευρωπαϊκό μισθό καθώς και να θεσπίσουμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας , τον πυλώνα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων .
Δεν πρέπει να μένουμε απλοί παρατηρητές στην εσωτερική μετανάστευση των εργαζομένων , αλλά και των νέων ανθρώπων , από τις χώρες της Βαλκανικής προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης .
Οι πολιτικοί δεν αρκεί να καταγραφούν τα προβλήματα αλλά είναι υποχρεωμένοι να προνοούν και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την πλειοψηφία των πολιτών .
Ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι να αγωνιστούμε για το τέλος των πολιτικών της λιτότητας .
Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την ΕΕ της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης , υπέρ των αδυνάτων .
Σας ευχαριστώ . “

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button