ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ

Πολλές φορές σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης καταπιανόμαστε με μεγάλα θέματα πολιτικής, τα οποία θέλουν πολιτική βούληση, λεφτά και μεγάλη προσπάθεια.

Πολλές φορές σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης καταπιανόμαστε με μεγάλα θέματα πολιτικής, τα οποία θέλουν πολιτική βούληση, λεφτά και μεγάλη προσπάθεια.

            Αρκετές φορές καταπιαστήκαμε με μικρότερα θέματα, που ήταν θέματα απλά, μιας απόφασης χωρίς κόστος, χωρίς προσπάθεια και στις περιπτώσεις αυτές δόθηκαν λύσεις, όχι πάντα βέβαια. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα που επισημαίνουμε με την παρούσα ανοιχτή επιστολή, που αφορά όλους τους Δημάρχους της χώρας, θα λυθεί άμεσα καθώς το κόστος της λύσης είναι ελάχιστο και το όφελος μεγάλο.

            Αναφερόμαστε στην έλλειψη πινακίδων με τα ονόματα των οδών στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρχουν οι αριθμοί στις πολυκατοικίες που είναι υποχρέωση ενδεχομένως των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα πρέπει να υποχρεωθούν να βάλουν την πινακίδα με τον αριθμό της πολυκατοικίας.

            Από προσωπικές μας εμπειρίες, είναι πρόβλημα που εμφανίζεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Σε ορισμένες πόλεις το φαινόμενο είναι απογοητευτικό, καθώς όταν οδηγείς και ψάχνεις σε ποιο δρόμο ή σε ποιό αριθμό είσαι, δεν το καταφέρνεις ούτε μετά από 5-6 τετράγωνα – γωνίες – διασταυρώσεις οδών, όπου έπρεπε να υπάρχουν πινακίδες.

            Το άγχος, ο εκνευρισμός, ο κίνδυνος να προκαλέσεις ατύχημα καθώς ψάχνεις να δεις μια πινακίδα με το όνομα του δρόμου ή κάποιο αριθμό πολυκατοικίας, για να συνεχίσεις ή ακόμα χειρότερα για να στρίψεις σε δρόμο που δυστυχώς δεν υπάρχει πινακίδα με το όνομα της οδού.

            Το κόστος λοιπόν για να μπουν οι πινακίδες που λείπουν από τις γωνίες των οδών είναι ελάχιστο, το ίδιο και η συνολική προσπάθεια που είναι θα λέγαμε απλά θέμα απόφασης των Δημάρχων.

            Ζητούμε κατόπιν αυτού από όλους τους Δημάρχους της χώρας να κάνουν μια πράξη αυτονόητη, χωρίς κόστος , για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και ιδιαίτερα τους ξένους επισκέπτες των πόλεών τους, καθώς και σειρά άλλων όπως το 100, το 166, τη πυροσβεστική, τους μεταφορείς, τους ταξιτζήδες, τους ντελιβεράδες κτλ, κτλ.

 

 

 

            Η πρότασή μας αυτή γίνεται στο πλαίσιο της υποχρέωσης σαν πολιτών των πόλεων μας, χωρίς να θεωρηθεί ότι κομίζουμε γλαύκα για ένα τόσο απλό και μικρό εξάλλου θέμα.

            Όντες σίγουροι για την άμεση αντιμετώπιση του μικρού αυτού θέματος, ευχαριστούμε όλους τους Δημοτικούς άρχοντες και ελπίζουμε απλά να λυθεί το ταχύτερο.

 

 

                                                                                                Με τιμή

                                                                        Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος,

Οικονομολόγος                

Γιοβανόπουλος Μίλτος,

Νομικός

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε μια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6947611653 ή στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο Facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button