ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μήπως τελικά οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτουν κυβερνήσεις με ισχνή αυτοδυναμία….; Όπως προκύπτει από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν πιο εύκολα περισσότερες φωνές και να κινηθούν πιο ελεύθερα…. Λειτουργεί καλύτερα η εσωκομματική δημοκρατία, ενώ η ενδοκυβερνητική συνεργασία κινείται με ίσους όρους….

Μήπως τελικά οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτουν κυβερνήσεις με ισχνή αυτοδυναμία….;


Όπως προκύπτει από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν πιο εύκολα περισσότερες φωνές και να κινηθούν πιο ελεύθερα….  Λειτουργεί καλύτερα η εσωκομματική δημοκρατία, ενώ η ενδοκυβερνητική συνεργασία κινείται  με ίσους όρους….


Και από την άλλη οι Βουλευτές αποκτούν το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους, μη διστάζοντας να διαφωνήσουν, ακόμη και να συγκρουστούν με κάποια από τα κυβερνητικά σχέδια….


Μπορεί το κόμμα τους να βρίσκεται στην εξουσία, ωστόσο θα πρέπει να εισακούγεται και η δική τους θέση και άποψη….


Και είναι λογικό καθώς εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες των εκλογικών τους περιφερειών και τα συμφέροντα των συμπολιτών τους….


Μια κυβέρνηση που δε διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία έχει περισσότερο ανοικτούς τους δέκτες της, ακούει καλύτερα τις τυχόν διαφορετικές φωνές των βουλευτών της και γίνεται πιο συγκαταβατική….


Αρκετές φορές υιοθετεί κιόλας μέρος των θέσεων που εκφέρονται….



fΤο “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, αδρανοποιείται και επαναπροσδιορίζονται κάποιες πολιτικές και τακτικές, μέτρα και αποφάσεις….


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο της Ν.Δ….


Ανεξάρτητα από το ποια είναι η αφορμή και η αιτία, γεγονός είναι πως κάποιοι βουλευτές της, πικραμένοι ενδεχομένως από τη μη υπουργοποίησή τους, δε διστάζουν να σηκώσουν το ανάστημά τους  απέναντι σε πρωθυπουργό και υπουργικό επιτελείο και να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάποια επιχειρούμενα αντιλαϊκά μέτρα ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου (π.χ. Πολύδωρας και Τατούλης)…..


Μπορεί για την κυβέρνηση να είναι έντονος πονοκέφαλος η ισχνή αυτοδυναμία, ωστόσο οι πολίτες μάλλον θα πρέπει να χαίρονται….



fΚαι πώς να μη χαίρονται, όταν αυτό το αρνητικό ενδοκυβερνητικό κλίμα και οι αντίθετες φωνές, οδήγησαν  στο να παγώσει το θέμα της αύξησης στο 21% του ΦΠΑ., της πιο άδικης έμμεσης φορολόγησης…… 


Βέβαια με μια δεύτερη σκέψη, μάλλον όλα γίνονται για το θεαθήναι….


Η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, όπως και να έχει θα γίνει….


Το καλό το παλικάρι και στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο του Αλογοσκούφη ξέρει και άλλο μονοπάτι…..


Και μάλιστα χιλιοπερπατημένο που αποδεδειγμένα αποδίδει καρπούς….


Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τους νόμους της ζωής την ώρα που κάποιοι χαίρονται, όπως οι καταναλωτές που ο ΦΠΑ 21% μπαίνει προς το παρόν στο συρτάρι, υπάρχουν και αυτοί που αγωνιούν και καρδιοχτυπούν, καθώς θα κληθούν αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα…..δηλαδή οι ΜΜΕ…..


Μπορεί για τους περισσότερους μικρομεσαίους να ισχύει το ….καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται ….ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου …ξημερώσει….από έναν οικονομικό έλεγχο κάποιων Ράμπο της Εφορίας…..



fΗ κυβέρνηση λοιπόν βρήκε εναλλακτικές λύσεις για να γεμίσει τα κρατικά ταμεία…..


Ένα σαφάρι στην αγορά θα δώσει τη λύση για τα άσχημα οικονομικά της χώρας….


Όλο και κάποιες τρύπες θα βουλώσει το ρευστό που θα εισρεύσει στο δημόσιο κορβανά…


Αποφασίστηκε να συνεχισθεί με εντονότερους ρυθμούς το σαφάρι για την αύξηση των κρατικών εσόδων….


Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να επεκταθούν οι φορολογικοί έλεγχοι και τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα σε πιο οργανωμένη μορφή….


Συγκροτούνται ειδικά συνεργεία ελέγχου σε δώδεκα νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Ξάνθη….


Πέρα από τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και οι μικρομεσαίοι του νομού Ξάνθης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι  για τους φορολογικούς ελέγχους που θα τους γίνουν…..


Τρεις φορές την εβδομάδα και ως επί το πλείστον το Σαββατοκύριακο, πρωί και απόγευμα με τις οδηγίες του Συντονιστή -Επόπτη θα διενεργούνται έλεγχοι στα κιτάπια και τα τεφτέρια των καταστηματαρχών και όχι μόνο…… 


Ξανθιώτες μικρομεσαίοι λάβετε τα μέτρα σας, έρχεται η νέα γενιά των Ράμπο…..


 Το ξέρω όλα τα είχατε, αυτοί σας έλειπαν για να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί και να τονωθεί η  πελατεία σας….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button