Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τη μεταφορά των μαθητών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.
Λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι (γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί) με συνθήματα μπήκαν στη Νομαρχία και συναντήθηκαν με τον Αντινομάρχη κ. Καρβουνίδη μιας και ο Νομάρχης όλως τυχαίως απουσίαζε.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κινητοποίηση που διοργάνωσε  η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.


Λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι (γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί) με συνθήματα μπήκαν στη Νομαρχία και συναντήθηκαν με τον Αντινομάρχη κ. Καρβουνίδη μιας και ο Νομάρχης όλως τυχαίως απουσίαζε. Ζητήθηκε η άμεση επίλυση του προβλήματος με τη διάθεση κονδυλίων από άλλους κωδικούς καθώς η σχολική χρονιά ξεκίνησε και πολλά παιδιά δεν έχουν πάει ακόμα σχολείο λόγω του προβλήματος ενώ άλλα μεταφέρονται με έξοδα της οικογένειας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης από τις οποίες ζητήθηκε να μην μπουν απουσίες για τις μέρες που  τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας αυτού του προβλήματος και αν δε λυθεί από  Δευτέρα το ζήτημα να παρθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.


Η προσπάθεια κυβέρνησης – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Ε.Ε. – κεφαλαίου να πληρώσουν την κρίση τα εργατικά λαϊκά στρώματα έχει για θύμα της και την εκπαίδευση των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Πρέπει άμεσα να δοθούν τα χρήματα που δίνονταν τουλάχιστον και την περσινή χρονιά.


Μόνο με μαζικούς, μαχητικούς, ταξικούς αγώνες μπορούμε οι εργαζόμενοι να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.


Σε περίπτωση που δε λυθεί το ζήτημα μέχρι τη Δευτέρα καλούμε γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς σε νέα πιο δυναμική κινητοποίηση τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη στις 1 το μεσημέρι μπροστά στη Νομαρχία.


Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία του Νομού (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, ΕΛΜΕ Ξάνθης, Σύλλογος Αποφοίτων ΕΠΑΘ) να κηρύξουν στάση εργασίας για τη Δευτέρα 20/9 σε περίπτωση που δεν έχει λυθεί το ζήτημα.


 


 


 


Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button