Astocamping στο Υψάριο της Θάσου στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009

Η ερασιτεχνική αστρονομία είναι ένα χόμπυ που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για σκοτεινούς ουρανούς και παρέα για την εξερεύνηση της νύχτας. Με αφορμή λοιπόν το παγκόσμιο έτος αστρονομίας αποφασίσαμε φέτος να διοργανώσουμε ένα camping σε ένα ιδιαίτερο μέρος, με ιδιαίτερο σκοπό.

Η ερασιτεχνική αστρονομία είναι ένα χόμπυ που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για σκοτεινούς ουρανούς και παρέα για την εξερεύνηση της νύχτας. Με αφορμή λοιπόν το παγκόσμιο έτος αστρονομίας αποφασίσαμε φέτος να διοργανώσουμε ένα camping σε ένα ιδιαίτερο μέρος, με ιδιαίτερο σκοπό. Ως τοποθεσία επιλέχθηκε το καταφύγιο στην υψηλότερη κορυφή της Θάσου, όπου θα στηθούν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για μια ευχάριστη διαμονή, χαλάρωση και ηρεμία μακριά από τη φωτορύπανση και το άγχος της πόλης.

 Το camping έχει σαν σκοπό τη διάδοση της ερασιτεχνικής αστρονομίας καθώς και να μοιραστούμε το κοινό μας πάθος για τον ουρανό. Στο πλαίσιο αυτό δεν απαιτείται  καμία συνδρομή ούτε κάποιο επιπλέον κόστος για όσα αναφέρονται στην σελίδα.


 


 

Παρασκευή  24 Ιουλίου

 09:00 – 21:00


  Άφιξη στον χώρο του camping


 βραδινή παρατήρηση


 


 

Σάββατο 25 Ιουλίου

 05:30 – 07:30  Αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την ανατολή του ήλιου από την κορυφή του Υψάριου  και  επιστροφή στο χώρο του camping.


 11:00 – 13:00  Αναχώρηση  για τη δεύτερη διαδρομή προς  την κορυφή του Υψάριου.


 17:00 – 19:30  Ομιλία του Καθηγητή Χρίστου Γούδη , με τίτλο “Το γνωστό άγνωστο σύμπαν”.


 19:30 – 21:30  Μικρή μουσική ζωντανή εκδήλωση  περιμένοντας να νυχτώσει.


 Βραδινή παρατήρηση


 


 

Κυριακή 26 Ιουλίου

 

αναχώρηση από το χώρο το πρωί για το ξενοδοχείο Αlexandra Βeach, όπου θα γίνει το αποχαιρετιστήριο πάρτυ του camping.

 

πληροφορίες:

 

Συντονιστής οργάνωσης:

 

Κοθάλης Άγις

 

thassosastrocamping@hotmail.com

 www.thassosastrocamping.weebly.com


Τηλέφωνο επικοινωνίας:


6987008093


 


 

Διοργάνωση

 Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Πυρασφάλειας Θάσου


 

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης

 

και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου  Θάσου,  “Χατζηγιώργης”                                         

  

Προσέγγιση

 

Στο νησί μπορεί να έρθει κανείς με τις δυο γραμμές πλοίων Κεραμωτή-Λιμένας(35 λεπτά) και Καβάλα-Πρίνος (75 λεπτά).

 

Η διαδρομή για την κορυφή της Θάσου ξεκινά από τη Σκάλα Μαριών και διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Ο δρόμος βρίσκεται σε άριστη κατάσταση στρωμένος όλος με 3Α.

 

Στην σκάλα Μαριών είτε από το Λιμένα είτε από τον Πρίνο φθάνουμε ακολουθώντας το  περιφερειακό δρόμο της Θάσου και οι χρόνοι είναι  αντίστοιχα 30 λεπτά και 15 λεπτά.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδρομή και τα δρομολόγια των πλοίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.thassosastrocamping.weebly.com.

 


 


Θανάση Παπακωνσταντίνου


 και Superfly στις 12 Ιουλίου


 

 Στην Ξάνθη διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης – οικονομικής ενίσχυσης της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Superfly, στις 12 Ιουλίου στο χώρο της Πολυτεχνικής – Προκάτ.

 


 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΡΑΛΛΙΑ, ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 

Παρασκευή 3 Ιουλίου στο εθνικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς”

 

O Γιάννης Κότσιρας ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με ανοιχτόκαρδη διάθεση στήνοντας ένα ανανεωμένο συναυλιακό πρόγραμμα το οποίο ξεχωρίζει για το ρυθμό του και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

 

Έχοντας στις αποσκευές του τη γνωστή συνέπεια που τον διακρίνει, το εξαιρετικό ερμηνευτικό ταλέντο, τις πρόσφατες επιτυχίες από το ήδη χρυσό άλμπουμ “Και πάλι παιδί” καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία υπόσχεται δυνατές καλοκαιρινές βραδιές.

 

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συνοδοιπόροι του Γιάννη Κότσιρα δυο από τους αντιπροσωπευτικότερους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, η Ραλλία Χρηστίδου και ο Μύρωνας Στρατής.

 

Η Ραλλία με τη φωνή της έχει κατακλύσει τα ραδιόφωνα με δύο αγαπημένα τραγούδια το “Θα ‘μαι αυτό που ποτέ μας δεν φθάνουμε” και το “Πάνε μέρες”. Χωρίς αμφιβολία η Ραλλία Χρηστίδου με το ταλέντο της, το ρεπερτόριό της και τις συνεργασίες της έχει αναδειχθεί ως η σημαντικότερη τραγουδίστρια της νέας γενιάς. Ο Μύρωνας Στρατής πρωτοσυστήθηκε στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

 

Ο σύγχρονος ήχος καθώς και η ραδιοφωνική επιτυχία “Πάνω απ’ όλα” από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά τον αναδεικνύουν σε έναν πολλά υποσχόμενο τραγουδοποιό.

 

Ο Γιάννης Κότσιρας με τη Ραλλία και τον Μύρωνα φλερτάροντας με την ενθουσιώδη διάθεση μιας παρέας φίλων, ξεδιπλώνουν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τραγούδια που δεν μπορείς να αποφύγεις να τα σιγοτραγουδήσεις.

 

Μαζί τους κορυφαίοι μουσικοί συμπληρώνουν την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για αυτό το καλοκαίρι: στο μπάσο ο Γιάννης Γρηγορίου, στο μπουζούκι ο Ανδρέας Καραντίνης, στα κρουστά ο Νίκος Νταρίλας, στο βιολί η Μιγκέν Σελμάνι, στην ακουστική κιθάρα ο Γεράσιμος Σιούρας, στα τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, στην ηλεκτρική κιθάρα ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου.

 

Στην ενορχήστρωση και στα πλήκτρα ο Κώστας Συντρίδης, τον φωτιστικό σχεδιασμό υπογράφει ο Γιώργος Τέλλος, ενώ υπεύθυνοι για την επιμέλεια του ήχου είναι ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας.

 

Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο εθνικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” με τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button