Ειδήσεις

ΚΚΕ(μ-λ) : Ανοιχτή σύσκεψη ενάντια στην ακρίβεια – Πέμπτη 2/6

Να συγκροτήσουμε πρωτοβουλίες αγώνα στην πόλη, στους συλλόγους, στα σωματεία μας

Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα

Να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ανοιχτή σύσκεψη, Πέμπτη 2 Ιούνη, στις 8:00 μ.μ., στη Ρωγμή

Η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα είναι αλλεπάλληλες. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και τα καύσιμα είναι απλησίαστα. Η ακρίβεια επηρεάζει όλες τις πλευρές της ζωής μας, αφού τα πάντα, όπως περίθαλψη κι εκπαίδευση, πρέπει να τα πληρώσουμε για να τα έχουμε. Οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα. Την ίδια ώρα που αγωνιούμε κι αγωνιζόμαστε για το μεροκάματο, δισεκατομμύρια δίνονται σε εξοπλισμούς, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Η ακρίβεια δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Την έφερε η πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος. Το πρώτο κύμα ανατιμήσεων ήταν αποτέλεσμα της μεταφοράς του κόστους της πανδημίας στις πλάτες του λαού. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως κάθε πόλεμος, εκτίναξε τις τιμές και μεγάλωσε τη φτώχεια.

Μπροστά μας έχουμε μόνο μια επιλογή. Να αγωνιστούμε. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Όσο κι αν σφίξουμε το ζωνάρι, δε βγαίνει ο μήνας. Όσο περνά ο καιρός, τα πράγματα χειροτερεύουν. Αντίθετα, όποτε ο λαός κατέβηκε στους δρόμους μαζικά και αποφασιστικά, νόμοι καταργήθηκαν και πολιτικές κυβερνήσεων, που φάνταζαν ανίκητες, ηττήθηκαν. Να γίνει ο αγώνας κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Να δώσουμε σκληρούς αγώνες για τα δικαιώματά μας. Να αντλήσουμε κουράγιο από την ίδια μας την πάλη.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες

την Πέμπτη 2 Ιούνη, στις 8:00 μ.μ., στη Ρωγμή (Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος)

KKE (μ-λ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button