Το άριστο κλίμα θα μας βοήθησει

Ο Δημήτρης Σουάνης τονίζει στο www.skodaxanthifc.gr πως κανείς στην ομάδα δεν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή. Μιλά ακόμη για το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, για την επιθετική γραμμή της ομάδας και την “δεύτερη ευκαιρία” που του έδωσε η SKODA ΞΑΝΘΗ. Βρισκόμαστε λίγο πριν το 1/3 του πρωταθλήματος. Μόλις 7 βαθμοί για την ξανθιώτικη ομάδα…

Ο Δημήτρης Σουάνης τονίζει στο www.skodaxanthifc.gr πως κανείς στην ομάδα δεν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή. Μιλά ακόμη για το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, για την επιθετική γραμμή της ομάδας και την “δεύτερη ευκαιρία” που του έδωσε η SKODA ΞΑΝΘΗ.


Βρισκόμαστε λίγο πριν το 1/3 του πρωταθλήματος. Μόλις 7 βαθμοί για την ξανθιώτικη ομάδα…


Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από την συγκομιδή αυτή. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους πόντους. Δεν θα σταθώ σε δικαιολογίες όπως το δύσκολο πρόγραμμα. Ήταν στο χέρι μας να είχαμε καλύτερη συγκομιδή αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια και να μην μείνουμε στο τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει.


 



Το κλίμα στα αποδυτήρια της SKODA ΞΑΝΘΗ πως είναι μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή;


Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άριστο από την αρχή της χρονιάς όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά για να ανακάμψουμε.


Σ’ αυτό βοηθούν οι αρχηγοί της ομάδας, οι παλαιότεροι ποδοσφαιριστές αλλά και οι χαρακτήρες των νέων παιδιών που με το που ήρθαν, προσπάθησαν να ενσωματωθούν στην ομάδα.


Χρειάζεσαι άλλες τρεις συμμετοχές για να φτάσεις τις 50 με τη SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρωτάθλημα…


Χαίρομαι που έχω προσφέρει μ’ αυτές τις συμμετοχές μου στη SKODA ΞΑΝΘΗ.


Ήταν το όνειρό μου να παίξω στην μεγάλη κατηγορία, η ξανθιώτικη ομάδα μου έδωσε την δεύτερη ευκαιρία (είχα ξαναπαίξει με τον Πανιώνιο) και χαίρομαι που αγγίζω τις 50 μέσα σε 2,5 χρόνια περίπου. Μακάρι όλες οι συμμετοχές μου να είναι ωφέλιμες για την ομάδα και γι’ αυτό προσπαθώ.


Βρίσκεσαι για 3η χρονιά εδώ, αλλά σπάνια ξεκινάς στην βασική 11άδα. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;


Για μένα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς στην αρχική 11άδα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχεις την ικανότητα να μπαίνεις και να αλλάζεις ένα παιχνίδι. Το ότι έχω παίξει τα περισσότερα παιχνίδια σαν αλλαγή πάει να πει ότι βοηθάω σ’ αυτό.


Προσωπικά όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο δίνω και την ψυχή μου κι αυτό δεν αλλάζει όποιος προπονητής κι αν είναι, όσα λεπτά κι αν παίξω.


Μόλις τρεις παρουσίες στο φετινό πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ηρακλή), όλες ερχόμενος από τον πάγκο. Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να μπει και να αλλάξει την εικόνα του αγώνα;


Σίγουρα είναι πιο δύσκολο από το να ξεκινάς στην βασική 11άδα, αλλά κι αυτό κάποιος πρέπει να το κάνει και να δώσει ώθηση εκεί που χρειάζεται. Δεν με ενοχλεί να το κάνω αυτό, αλλά πάντα προσπαθώ να είμαι στις αρχικές επιλογές του εκάστοτε προπονητή.


Πόι, Έλλινγκτον, Μπεκαμέγκα, Μπούγκα, Σουάνης η γραμμή κρούσης της SKODA ΞΑΝΘΗ που φέτος έχει σκοράρει μόλις 3 φορές και μάλιστα οι δύο από το σημείο του πέναλτι…


Κανείς μας δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό. Πάντα παίζει ρόλο και ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα. Θα με ανησυχούσε το ίδιο, αν είχαμε βάλει 20 γκολ και η επιθετική γραμμή είχε βάλει τα τρία. Όμως είμαστε ομάδα, όλοι μαζί κάνουμε τις επιθέσεις κι όλοι μαζί αμυνόμαστε.


Οι αλλαγές προπονητή στην ξανθιώτικη ομάδα πως μπορούν να επηρεάσουν τους παίκτες;


Τουλάχιστον οι Έλληνες και οι ξένοι που αγωνίζονται χρόνια στην Ελλάδα, έχουν συνηθίσει σ’ αυτή τη συμπεριφορά των παραγόντων.


Είμαστε πιο προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι δύσκολο για όλη την ομάδα να βρει συνοχή και να παίξει καλό ποδόσφαιρο με τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών.


Φέτος από το Νο 19 έπεσες δέκα θέσεις και φοράς πλέον το Νο 9. Γιατί αυτή η αλλαγή;


Το 19 το είχα για πέντε χρόνια καθώς το φορούσα και στον Πανθρακικό. Πάντα όμως μου άρεζε το νούμερο 9 και φέτος ήταν η ευκαιρία μου να το φορέσω αφού το άφησε ο Ντιέγκο Κιντάνα που το είχε πέρσι.


Βρίσκεσαι στο ποδόσφαιρο επαγγελματικά εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2002. Η θέση του επιθετικού έχει γίνει πιο δύσκολη;


Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή του που έχει γίνει πιο γρήγορο και πιο δυνατό. Γενικά δεν βλέπω κάποια σημαντική διαφορά από το 2002 μέχρι τώρα σε σχέση με την δεκαετία του ’90 με σήμερα. Μπορεί αυτό να είναι και κακό. Και το 2002 αλλά και τώρα, οι χώροι είναι περιορισμένοι, οι αμυντικοί παίζουν περισσότερο με μυαλό και η τακτική των περισσότερων ελληνικών ομάδων είναι κατά κανόνα αμυντική.


Με τον Ηρακλή η ομάδα άλλαξε σύστημα και έπαιξε πιο επιθετικά. Ο Δημήτρης Σουάνης πως είδε την εμφάνιση;


Φάνηκε ότι είχαμε καλύτερη παρουσία και πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Θεωρώ ότι ένα παιχνίδι το βλέπεις και κατά την διάρκειά του και δεν μπορείς να πεις ότι θα παίξεις με ένα επιθετικό ή με δύο ή με τρεις. Φυσικά παίζει ρόλο ο αντίπαλος και φυσικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.


Ακολουθεί ο αγώνας με την Κέρκυρα. Θα ήθελα το σχόλιό σου για το παιχνίδι του Σαββάτου…


Χρωστάμε κάτι και στους εαυτούς μας αλλά και στον κόσμο μας. Μια καλή εμφάνιση και βαθμούς. Ελπίζω και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε και τα δύο στο παιχνίδι που μας έρχεται, γιατί η SKODA ΞΑΝΘΗ αξίζει περισσότερα και γιατί έχουμε το ρόστερ να το καταφέρουμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button