Ειδήσεις

Εκπαιδευτικοί του 3ου  ΓΕΛ Ξάνθης στη Braga  της Πορτογαλίας 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο “Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses”, πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) τριών  εκπαιδευτικών του 3ου  ΓΕΛ Ξάνθης στη Braga  της Πορτογαλίας  για job shadowing από 21 Ιανουαρίου 2024 έως και 27 Ιανουαρίου 2024.  Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα  Escola Artistica do Conservatorio de Musica Calouste Gulpenkian de Braga ( Μουσική και Καλλιτεχνική εκπαίδευση).

 Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα στην παραπάνω σχολική μονάδα, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, ενημερώθηκαν σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας και τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω σχολικής μονάδας. Μέσω του job shadowing είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τρόπους διδασκαλίας, στρατηγικές και μεθόδους, να διδάξουν από κοινού με τον δάσκαλο της τάξης μάθημα Ιστορίας κάνοντας αναφορές στην παράλληλη πορεία Πορτογαλίας κι Ελλάδας κατά τη μετάβασή τους από τη δικτατορία στη δημοκρατία,  να παρακολουθήσουν μαθήματα γλώσσας για την ένταξη νεαρών μουσικών προσφύγων από το Αφγανιστάν που διαμένουν στη χώρα και δραστηριότητες για την εμβάθυνση της δημοκρατικής συνείδησης και την προσφορά στην κοινότητα σε συνεργατικό πρόγραμμα με τον Δήμο.

Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στην Πορτογαλία και στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας  Escola Artistica do Conservatorio de Musica Calouste Gulpenkian de Braga, καθώς και σε όλο το  προσωπικό της, για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση.

Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση ήταν η κα Γιαννακοπούλου Βασιλική ΠΕ02, η κα Ηλιάδου Ελεονώρα ΠΕ02  και ο κ. Οικονομίδης Βασίλειος   ΠΕ02

Η Διευθύντρια Γλυκερία Νότα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button