” Το πρώτο κουδούνι χτύπησε…..”

Αν και όλα ζουν και κινούνται σε ιδιαίτερα έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, σήμερα η στήλη προσπερνά την πολιτική επικαιρότητα και την αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων και προτιμά να αφεθεί στον ήχο του κουδουνιού…. Να αφεθεί στον ήχο του σχολικού κουδουνιού, που σήμερα ξαναχτύπησε μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα…..

Αν και όλα ζουν και κινούνται σε ιδιαίτερα έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, σήμερα η στήλη προσπερνά την πολιτική επικαιρότητα και την αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων και προτιμά να αφεθεί στον ήχο του κουδουνιού….


Να αφεθεί στον ήχο του σχολικού κουδουνιού, που σήμερα ξαναχτύπησε μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα…..


Έχω την τύχη να μένω απέναντι από σχολείο και όλο αυτό τον καιρό μου έλειψε ο ήχος του, αλλά και οι φωνές των παιδιών…..


Σήμερα λοιπόν προτεραιότητα θα δοθεί στο γνώριμο σε μας ήχο του κουδουνιού που χτύπησε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς…..


Τα σχολεία άνοιξαν και ο καθιερωμένος αγιασμός αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προεκλογικής προβολής των υποψηφίων, αλλά και προβολής του κυβερνητικού έργου σε ότι αφορά τα κονδύλια που διατέθηκαν για την εκπαίδευση και την κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων….


 



Για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, για τις “χαζομαμάδες”, όπως η αφεντιά μου, η σημερινή μέρα  θυμίζει ιεροτελεστία…..


Να συνοδεύσεις με καμάρι το παιδί σου στο σχολείο και να του ευχηθείς καλή σχολική χρονιά….


Να το δεις να περνά τη μεγάλη πύλη του εκπαιδευτικού του ταξιδιού, που ξεκινά, αν είναι πρωτάκι, ή συνεχίζεται αν είναι μεγαλύτερο, ενός ταξιδιού που θα διαρκέσει μέχρι να δει το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα με την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο….


Μιας εκπαιδευτικής διαδρομής που ολοκληρώνεται με την ενηλικίωση και την επαγγελματική αποκατάσταση, αν και το ταξίδι στη γνώση ποτέ δεν πρέπει να τελειώνει και η δια βίου μάθηση να γίνει συνείδηση όλων…….


Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα χιλιάδες πρωτάκια που κρατώντας σφιχτά το χέρι της μαμάς ή του μπαμπά και  φορώντας στην πλάτη τη τσάντα, που ίσως να είναι μεγαλύτερη και από το μπόι τους, ακούν για πρώτη φορά τον ήχο του σχολικού κουδουνιού και περνούν την πόρτα του μεγάλου σχολείου, με τις καρδούλες τους να χτυπούν ακανόνιστα και το τρακ για το άγνωστο να είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους….


Παράλληλα έχουν ζωγραφισμένο και ένα τεράστιο χαμόγελο περηφάνιας, γιατί πλέον δεν είναι νήπια, αλλά εισέρχονται στον κόσμο των παιδιών ….εισέρχονται στο μαθητικό κόσμο και καλούνται από σήμερα να το γευτούν…..


 



Το σχολικό κουδούνι χτύπησε, οι αυλές των σχολείων ξαναγέμισαν με τις φωνές των μικρών και μεγάλων μαθητών, τελέσθηκε ο αγιασμός και η νέα σχολική χρονιά είναι πια γεγονός ….καλή αρχή και καλή πρόοδο, οι ευχές που αντηχούν από κάθε στόμα……..


Θα είναι μια καλή σχολική χρονιά; Αναρωτιούνται οι γονείς…..πέρα από τα της νέας γρίπης….


Θα προσέλθουν πανέτοιμοι οι εκπαιδευτικοί στις αίθουσες …..;


Θα έχουν μαζί τους όλα τα βιβλία για να τα μοιράσουν στους μαθητές…..;


Θα είναι αρκετοί για να καλύψουν όλες τις σχολικές αίθουσες του νομού….;


Θα υπάρξει και πάλι καθυστέρηση στην πλήρωση των κενών θέσεων….;


Θα είναι αναβαθμισμένη η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και παιδείας….;


Πολλά τα αναπάντητα θα, για αυτό και καλό θα ήταν τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο, όλοι οι γονείς να σταθούμε  και να διαβάσουμε  με ιδιαίτερη προσοχή τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες που έχουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια για την εκπαίδευση κα εν γένει την Παιδεία, τα κόμματα εξουσίας…..


Το μείζον θέμα για το κεφάλαιο παιδεία δεν είναι μόνο το άρθρο 16, μείζον ζήτημα για κάθε ελληνική οικογένεια και δη της περιφέρειας είναι ένα σύγχρονο και ποιοτικά αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα…..


Επιτέλους είναι τόσο δύσκολο να ξεκινήσει μια σχολική χρονιά και όλα να είναι στην εντέλεια ….;


Μπορεί λοιπόν σήμερα να χτύπησε το κουδούνι στο σχολείο για τους μικρούς και τους μεγάλους μαθητές, σήμερα όμως θα χτυπήσει και το κουδούνι για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται …..


Καλά γράμματα λοιπόν στα καμάρια και καλή δύναμη και υπομονή στους δασκάλους μας….. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button