Χωρίς κούρεμα……η ανθρωπιά και αγάπη στα ΑΜΕΑ

Σε μια εποχή όπου όλα δοκιμάζονται, η ανθρώπινη επαφή και αγάπη δείχνει να έχει βρει τον δρόμο της στην Ξάνθη.

Σε μια εποχή όπου όλα δοκιμάζονται, η ανθρώπινη επαφή και αγάπη δείχνει να έχει βρει τον δρόμο της στην Ξάνθη. Πολλές οι οικονομικές δυσχέρειες σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις και ακόμη περισσότερα τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά ολοένα και πιο πολλοί συνάνθρωποί μας.

Μια ιδιαίτερη ομάδα ατόμων – αυτή των ΑΜΕΑ – περνά την δική της δοκιμασία, προσπαθώντας να στηριχτεί και στην καλή διάθεση και προσφορά μιας ανθρώπινης κοινωνίας.

Η E-Value μαζί με την Cosmote θέλοντας να αποδείξουν έμπρακτα  τον κοινωνικό τoυς χαρακτήρα πρόσφεραν  χαρά και χαμόγελα στα παιδιά μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γενισέας, χαρίζοντας πολλά δώρα και παιχνίδια. Στις μέρες που διανύουμε, όταν μέρος από το προσωπικό υστέρημα των εργαζομένων προσφέρεται απλόχερα για το χαμόγελο των μαθητών αλλά και την δημιουργική τους απασχόληση, τότε σίγουρα αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και αγάπη, τα μόνα ίσως απαραίτητα συστατικά για έναν μελλοντικά καλύτερο κόσμο.

 Ο δ/ντης του ΕΕΕΕΚ κ. Μ. Ψωμακέλης τόνισε για μια ακόμη φορά την μεγάλη σημασία και το κουράγιο που δίνουν σε όλους τέτοιου είδους ενέργειες.

«Για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για όσους πασχίζουν να έχουν μια καλύτερη διαβίωση και προοπτική οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, η στήριξη και η βοήθεια στα ΑΜΕΑ της εκπαίδευσης δίνει το σύνθημα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η συμπαράσταση και η αναγνώριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται, αλλά και η με κάθε τρόπο βελτίωση και προσήλωση στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας –ειδικά στη δύσκολη οικονομικά περίοδο – είναι το μεγάλο στοίχημα και η πρόκληση για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμακέλης.

 Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης, λειτουργεί στην Γενισέα με εκπαίδευση αλλά και συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως κεραμική, κηπουρική, πληροφορική κά. Τους μαθητές υποστηρίζει εξειδικευμένο προσωπικό όπως ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, φυσιοθεραπευτής, ενώ υπάγεται στην δευτεροβάθμια δ/νση Ν. Ξάνθης. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button