Μαθηματικά χρησιμοποιούμε όλοι μας κάθε μέρα.

Μαθηματικά απλά, λογική και καθαρή σκέψη με γνώσεις βασικές που τις χρειαζόμαστε όλοι.

Οι δύο διαγωνισμοί, Καγκουρό (παγκόσμιος) και Πυθαγόρας (της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρίας) διεξάγονται κάθε χρόνο, ο Καγκουρό από το 2007 και ο Πυθαγόρας από το 2020.

Και οι δύο είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και αγαπητοί στους μαθητές, από τη Β’ Δημοτικού μέχρι και το Γυμνάσιο ή Λύκειο.

Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους.

Πυθαγόρας: 12 Μαρτίου 2022. Στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο, και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

Φέτος θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 διαδικτυακά μέσω ΑΞΙΟΝ.

Κόστος: 10 € με σχετικό βιβλίο.

Πληροφορίες: http://www.hms.gr/pythagoras/

Καγκουρό: 9 Απριλίου 2022. Τα θέματα δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός του 2022 θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 9:00 το πρωί, με φυσική παρουσία των διαγωνιζομένων (όχι ηλεκτρονικά, όπως έγινε πέρσι λόγω κορονοϊού) στο ΑΞΙΟΝ.

Κόστος: 12,50 € με σχετικό βιβλίο και δώρα.

Πληροφορίες: http://www.kangaroo.gr

Εγγραφές:
info@axion.edu.gr
2541081130/2541081520