Τρίτο Μάτι

JUST STORK JUST FLAMINGO
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Στην κορυφή του Μπουρτζ Χαλίφα, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο βρέθηκε και πάλι μια ατρόμητη «αεροσυνοδός», αλλά αυτή τη φορά σε ένα ακόμη πιο ριψοκίνδυνο εγχείρημα.
Η Βρετανίδα εκπαιδευμένη αλεξιπτωτίστρια και σταρ των social media Νικόλ Σμιθ Λούντβικ, που είχε ανέβει στο πλαίσιο διαφημιστικού σποτ τον περασμένο Αύγουστο στην κορυφή του ύψους 827 μέτρων ουρανοξύστη στο Ντουμπάι, φόρεσε και πάλι τη στολή της αεροσυνοδού της Emirates και σκαρφάλωσε ξανά στο Μπουρτζ Χαλίφα.
Γυρισμένο σαν σε ταινία, με κασκαντέρ, drones και αλεξίπτωτα το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι, κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.
«Είμαι στην κορυφή του κόσμου»,
 ακούγεται να φωνάζει η ιπτάμενη… αεροσυνοδός, που στην πραγματικότητα είναι εκπαιδεύτρια στην ελεύθερη πτώση, η οποία στάθηκε ακίνητη σε ύψος σε 827 μέτρων για πέντε ώρες (1) προκειμένου να ολοκληρωθούν τα επικίνδυνα γυρίσματα.
Το βίντεο που γυρίστηκε χωρίς τη χρήση οπτικών εφέ, αλλά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει γίνει viral από την ώρα που η Emirates δημοσίευσε το σχετικό υλικό για τo πώς σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η διαφήμιση, η πιο ριψοκίνδυνη που έγινε ποτέ στον κόσμο.
Γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, το Μπουρτζ Χαλίφα είναι ο πιο διάσημος ουρανοξύστης στο Ντουμπάι και το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα και 160 ορόφους.
Η κατασκευή του κτιρίου που είναι το καμάρι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου το 2004 και ολοκληρώθηκε πέντε χρόνια μετά. Ο ουρανοξύστης είναι ορατός από απόσταση 100 χιλιομέτρων υπό καλές καιρικές συνθήκες.
Η Emirates (αραβικά: طَيَران الإمارات) είναι αεροπορική εταιρεία που έχει βάση το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στο Ντουμπάι.
Ιδρύθηκε το 1985.
Είναι θυγατρική της The Emirates Group που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Investment Corporation of Dubai της κυβέρνησης του Ντουμπάι.[1] Λειτουργεί περισσότερες από 3.600 πτήσεις την εβδομάδα από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι σε περισσότερες από 250 πόλεις σε 150 διαφορετικές χώρες.
Τις εμπορευματικές δραστηριότητές της, έχει αναλάβει μια από τις θυγατρικές της εταιρείες, η Emirates SkyCargo.
Η Emirates λειτουργεί έναν ανάμεικτο στόλο, με αεροσκάφη ευρείας ατράκτου της Boeing και της Airbus.
Μια από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν μόνο αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, με κυριότερο το Boeing 777.
Είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με κανένα δυστύχημα ως τώρα, και έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Για την Νικόλ Σμιθ Λούντβικ ο Στέλιος Αρσενίου έγραψε το ακόλουθο τραγούδι.
Λέτε να αρέσει στην αεροσυνοδό και κατά μείζονα λόγο στην Εmirates;
Looking like a flamingo
looking like a stork
in the neighborhoods  I wander
Rotterdam, Dubai, New York.
Burj Khalifa in the morning
Everest the afternoon
shining gets my mind
forgetting always the moon
Highness perhaps my name
brightness for my wings
getting over difficulties
and discover OTHER THINGS
EMIRATES AIRLINES
our feathers calling all
every air hostess looking
nice, beautiful and super doll
nice, beautiful and super doll
nice, beautiful and super doll…
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button