Τοπικά νέα

 Ιρφάν Χατζηγκενέ: Στο έλεος της λειψυδρίας οι κάτοικοι του ορεινού όγκου της ΠΕ Ξάνθης

Ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο πέρασαν δεκάδες κάτοικοι του ορεινού όγκου στην ΠΕ Ξάνθης καθώς υπέφεραν από έντονη λειψυδρία. Δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο, καθώς υπάρχουν αρκετοί οικισμοί, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καλούνται να διαχειριστούν το φαινόμενο της έλλειψης νερού.

Προφανώς, πρέπει να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του σημαντικότατου αυτού προβλήματος, όμως μέχρι να γίνει αυτό, δεν βλέπουμε να γίνονται ούτε απλές ενέργειες απόδοσης λύσεων, όπως η προμήθεια των κατοίκων με νερό κατά τη διάρκεια εμφάνισης του φαινομένου.

Ακόμη χειρότερα, δεν βλέπουμε να υπάρχει μία στοιχειώδης έστω συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν διατέθηκαν υδροφόρες κατάλληλες για μεταφορά πόσιμου νερού.

Ο Δήμος Μύκης δεν διαθέτει υδροφόρες μεταφοράς πόσιμου νερού, αλλά δεν είδαμε ούτε την Περιφέρεια ΑΜΘ να ενδιαφέρεται σχετικά ώστε όσοι άνθρωποι υποφέρουν να προμηθευτούν πόσιμο νερό.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απραξία και την αδιαφορία τους και απαιτούμε άμεσα την εξεύρεση λύσης, ώστε οι κάτοικοι του ορεινού όγκου να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και κατάλληλο για όλες τις χρήσεις.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, στο έτος 2023 να μην υπάρχει πρόβλεψη και δυνατότητα, ώστε όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας μας να έχουν νερό για να μπορούν να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες. Φυσικά οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και καθρεφτίζονται στα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ!

Με εκτίμηση

                               Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button