Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί

Το γνωστό μέιλ Χαρδούβελη της πρότασης μέτρων της ελληνικής πλευράς προς την Τρόϊκα, στοιχειώνει το νυν υπουργό Τσακαλώτο, στέλνοντας λευκή κόλλα στους δανειστές και θεσμούς με την ένδειξη “θα τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο”.

Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, ακροβατεί μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης και επιχειρεί επικοινωνιακά να καθυστερήσει τη λύση αποφάσεων στις πιέσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το γνωστό μέιλ Χαρδούβελη της πρότασης μέτρων της ελληνικής πλευράς προς την Τρόϊκα, στοιχειώνει το νυν υπουργό Τσακαλώτο, στέλνοντας λευκή κόλλα στους δανειστές και θεσμούς με την ένδειξη “θα τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο”.

Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, ακροβατεί μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης και επιχειρεί επικοινωνιακά να καθυστερήσει τη λύση αποφάσεων στις πιέσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ανάμεσα στη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, ίσως θα προτιμήσει το δεύτερο οριζόντιο μέτρο, για ν’ αποφύγει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, απομακρύνοντας τες στο απώτερο μέλλον, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο και παραμονή στην εξουσία.

 

Το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι η εμμονή των θεσμών να νομοθετήσουν τα μέτρα για το 2019 – 2020 – 2021… εδώ και τώρα.

Επίθεση με πύρινους λόγους το 2014 κατά της τότε κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να μην υπογράψει οτιδήποτε που θα δεσμεύει τη νέα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) και τη χώρα.

Σήμερα (θεία δίκη;) θα αναγκαστεί, θα κληθεί κάτω από την πίεση των γεγονότων και των εταίρων, να φέρει στο κοινοβούλιο ανάλογα μέτρα, με αρκετές πιθανότητες να μην υπερψηφισθούν απο τους βουλευτές του.

Στο πιθανό δίλημμα (μετρ του είδους ο κ. Τσίπρας) ψηφιση των μέτρων ή μη κλείσιμο της συμφωνίας, ίσως  και με πλειοψηφία των 180 βουλευτών, δε διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα να παγιδεύει την αντιπολίτευση όπως το 2015.

Ο λαός λέει ότι “όπως στρώνεις, έτσι κοιμάσαι” και “όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια”…

 

Μάλλον, πολύ αργά ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος και με δηλώσεις του, στρέφει τα πολιτικά πυρά του εναντίον των γερμανικών επιλογών προς τη χώρα μας.

Επιχειρεί “άνοιγμα” στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ντόναλντ  Τράμπ, προσπαθώντας να γεφυρώσει τις σχέσεις και να υποβαθμίσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εναντίον του Τραμπ: “Ας μην μας βρει άλλο κακό, με την εκλογή του στο Λευκό Οίκο”;

Ας γνωρίζει ο κ. Καμμένος ότι, οι έλληνες ομογενείς που βρίσκονται δίπλα στο νέο αμερικανό πρόεδρο είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα αμερικανοί και εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα. Χάρες, ρουσφέτια και εύνοια προς τη χώρα μας, όπως το ενοούμε το αντιλαμβανόμαστε και επιθυμούμε σε τόσο υψηλό επίπεδο, ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Οι πρώτες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου “η Αμερική ανήκει στους αμερικανούς” δείχνουν στο δρόμο και τις προθέσεις του.

 

Η απόφαση του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015 ήταν η μεγάλη ευκαιρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δώσει χρώμα, ζωή και προοπτική στην ελπίδα και στο όνειρο της χώρας.

Οι συμβιβασμοί του Τσίπρα συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και το πάνω χέρι έχουν πλέον οι εταίροι και δανειστές, παίζοντας τα παιχνίδια τους σε δικό τους γήπεδο.

Η ατολμία του πρωθυπουργού να εναντιωθεί στο σικέ παιχνίδι Γερμανίας – ΔΝΤ, σε συγκυρίες που ευνοούν και δίνουν προοπτική στη χώρα μας, θα οδηγήσουν τη χώρα σε περαιτέρω περιπέτειες.

Όταν σε Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία το 2017 θα διεξαχθούν εκλογές, η χώρα μας είναι η μόνη ασφαλής χώρα στην ευρύτερη περιοχή, οι έλληνες εργαζόμενοι είναι νέοι με τις σπουδές και γνώσεις τους, όταν η Αγγλία αποχώρησε από την Ε.Ε. και η πρωθυπουργός της κα Μέϊν είναι η πρώτη επίσημη καλεσμένη για συνομιλίες από τον Ντόναλντ Τραμπ αγνοώντας τη γερμανίδα καγκελάριο κα Μέρκελ, είναι πλέον η καθοριστική και αποφασιστική στιγμή να ορθώσει η ελληνική κυβέρνηση το ανάστημά της, κόντρα στις παράλογες επιδιώξεις των γερμανών και των δορυφόρων τους.

Αν δε συμφωνήσουν στην αξιολόγηση, αν δεν βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός, το πρόβλημα θα το εχουν οι εταίροι και ο φόβος των εκλογικών αποτελεσμάτων, τους τρομάζει, τους προκαλεί πανικο, τους έχει γίνει βραχνάς.

Ο λαός μας λέει κ. πρωθυπουργέ ότι: φοβάται ο Γιάννης το θεριό (Ε.Ε.) και το θεριό το Γιάννη (Ελλάδα)…

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button