“Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι πάντα στόχος”

Παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημα στο πρωτάθλημα η Ξάνθη βρήκε τον καλό της εαυτό και μπόρεσε να τελειώσει τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ με νίκη και μία γλυκιά γεύση εν όψει της συνέχειας.

   Παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημα στο πρωτάθλημα η Ξάνθη βρήκε τον καλό της εαυτό και μπόρεσε να τελειώσει τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ με νίκη και μία γλυκιά γεύση εν όψει της συνέχειας.


Ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου την ημέρα της ονομαστικής του εορτής μίλησε στο Sportnet για την πορεία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά και για το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ που θα γίνει την Τετάρτη.



    Η κουβέντα μας ξεκίνησε από το ματς με τον Εργοτέλη όπου ο 31χρονος αμυντικός είπε:


“Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίτερα. Πάντως δεν δυσκολευτήκαμε γιατί ο Εργοτέλης δεν μας απείλησε, εκτός από μία ευκαιρία στο τέλος του αγώνα”.


    Κάνοντας μία γενική εκτίμηση της πορείας στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Παπαδημητρίου τόνισε ότι το άσχημο ξεκίνημα οφειλόταν και στην προηγούμενη τεχνική ηγεσία, όμως θεωρεί ότι θα μπορούσαν να έχουν περισσότερους βαθμούς αν ήταν λίγο πιο τυχεροί σε παιχνίδια που είχαν καλή απόδοση, όχι όμως και αποτέλεσμα. 


    “Είχαμε πολλά προβλήματα στην αρχή με τον προηγούμενο προπονητή. Αυτό άλλωστε φαινόταν και στο γήπεδο.


   Στην συνέχεια διορθώσαμε τα λάθη μας και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και καλύτερη θέση. Δεν είναι ότι δεν παίζαμε καλά σε ορισμένα παιχνίδια, αφού ήμασταν και άτυχοι. Θέλουμε να κρατήσουμε την σταθερότητα των τελευταίων αγώνων και στο δεύτερο γύρο.


   Πιστεύω ότι με τα παιδιά που θα έρθουν τον Ιανουάριο θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Δεν νομίζω ότι θα κινδυνεύσουμε”. 


   Το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ είναι μεγάλη πρόκληση για την Ξάνθη και ο αρχηγός δεν κρύβει ότι, όπως κάθε χρόνο, και φέτος η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι στόχος.


    “Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο και όχι μόνο επειδή ο αντίπαλος προέρχεται από την ήττα με τον Αστέρα Τρίπολης. Εγώ δεν ξέρω αν θα παίξω γιατί έχω κάποιες ενοχλήσεις. Σήμερα θα με εξετάσει ο γιατρός και θα δούμε.


   Θέλουμε τη νίκη και το ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος. Είναι ματς υπομονής και επιμονής.


    Το Κύπελλο είναι απωθημένο για εμάς. Κάθε χρόνο το έχουμε σαν στόχο, μαζί με την έξοδο στην Ευρώπη. Για εμάς αν φτάσουμε στον τελικό ή κατακτήσουμε το Κύπελλο θα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα”. 


Για το τέλος ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης αναφέρθηκε στην μάχη των τριών μεγάλων για το πρωτάθλημα, εκφράζοντας την άποψη, κόντρα σε πολλούς, ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι.


   “Η πρώτη θέση έχει αλλάξει πολλές φορές. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα βγει πρωταθλητής. Πιστεύω ότι τον κύριο ρόλο θα παίξουν τα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού οι διαφορές είναι πολύ μικρές”.


Ν. Γουρδούλης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button