Τοπικά νέα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

Την 1η Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στράτος Κοντός, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρο Αυγουστίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ξάνθη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, κα. Ελένη Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας σε δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια και η γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Αυγουστίδης τόνισε το ειλικρινές ενδιαφέρον της Κυπριακής κυβέρνησης για την ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων με την Ξάνθη, υπογραμμίζοντας την παρουσία του στην πόλη και την επικείμενη συμμετοχή του στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η συζήτηση εστίασε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν διαχρονικά την Ξάνθη με την Κύπρο, με έμφαση στην κοινή κληρονομιά, τον πολιτισμό και την ιστορική συνέχεια  της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά στους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, συμβάλλοντας στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης, καθώς και η αναγνώριση της αξιόλογης δράσης του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης.

Κλείνοντας, ο κ. Κοντός διαβεβαίωσε τον κ. Αυγουστίδη και τον κ. Πολυκάρπου για την αμέριστη βούληση του Δήμου Ξάνθης προς την ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων με την Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υλοποίηση νέων συνεργασιών σε διάφορους τομείς θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη προς το συμφέρον των πολιτών και των δύο περιοχών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button