ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Τι νομίζατε πως με το που κατήργησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός και ενέταξε τα Σώματα Ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών-Δημόσιας-Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στα χωράφια του Προκόπη του Παυλόπουλου, θα λύνονταν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας……;

Τι νομίζατε πως με το που κατήργησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός και ενέταξε τα Σώματα Ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών-Δημόσιας-Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στα χωράφια του Προκόπη του Παυλόπουλου, θα λύνονταν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας……;


Άδικα τα βάζατε με το δόλιο τον Πολύδωρα, το Βύρωνα, που του είχε ξεφύγει όλιγον τι η κατάσταση με τη ζαρτινιέρα, και τα πράσινα παπούτσια πάνινα -του φοιτητή….


Βέβαια ήταν και κάποια άλλα θεματάκια που δεν είναι της ώρας να τα θυμηθούμε….


Η ουσία είναι πως το μπάχαλο στην ελληνική αστυνομία καλώς κρατεί και στη μετά Βύρωνα εποχή…..


Από εκεί που είχαμε καταγγελίες για επίορκους αστυνομικούς και αστυνομικούς που ρίχνουν άγριο ξύλο, μόνο και μόνο για να δείξουν τη δύναμη της εξουσίας που τους δίνει η στολή τους, το προχθεσινό περιστατικό στα Ζωνιανά της Κρήτης, μας δείχνει και μια άλλη  εικόνα των αστυνομικών…..των ανυποψίαστων και των άβγαλτων  στο επάγγελμα…..



όΕρχόμαστε να σας πιάσουμε, μη φύγετε…..


Κάτι τέτοιο μου θύμισε από τις αφηγήσεις που άκουσα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για τα πως συνέβη το τραγικό περιστατικό στην Κρήτη…..


Τα “παλικάρια” της πιάτσας της “Κολομβίας” της Κρήτης έστησαν ενέδρα σε 43 αστυνομικούς…..


Ο κόσμος του είχε τούμπανο και η αστυνομία της Κρήτης κρυφό καμάρι…..


Οι χασισοφυτείες ήταν αόρατες για αυτούς …..


Για αυτοί πήγαν να “εξολοθρεύσουν” τον εχθρό απροετοίμαστοι και χωρίς σχέδιο και βρέθηκαν ξυπόλητοι στα αγκάθια…..


Άντε τώρα να πιστέψεις πως η Αστυνομία έχει τον πλήρη έλεγχο και μπορεί να μας προστατέψει από τα κακοποιά στοιχεία….σε όποιο μέρος της χώρας και αν βρίσκονται αυτά…


Η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη….     



όΗ κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη….


Η εγκληματικότητα μέρα με την ημέρα εξαπλώνεται επικίνδυνα… …


Η νέα έκρηξη εγκληματικότητας ήρθε να μας θυμίσει πως και στο χώρο της Αστυνομίας περισσότερο κυριαρχεί η θεωρία από την πράξη….


Συμμορίες δρουν καθημερινά χωρίς το φόβο πως κάπου υπάρχει ένας αστυνομικός που θα τους συλλάβει…..


Και δεν αισθάνονται φόβο, αφού γνωρίζουν πολύ καλά, πως είναι λίγοι και οι περισσότεροι έχουν άλλη δουλειά , όπως τη φύλαξη των υψηλών προσώπων….


Από την άλλη βέβαια τα κακοποιά στοιχεία εξαπλώνονται συνεχώς και λυμαίνονται τα πάντα …..



όΗ εγκληματικότητα πλέον δεν εδρεύει μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια….


Έλληνες, Αλβανοί, Ρωσοπόντιοι και όχι μόνο συγκροτούν συμμορίες, εκβιάζουν, διακινούν όπλα και  ναρκωτικά, κλείνουν συμβόλαια θανάτου σε καθημερινή σχεδόν βάση…..


Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν πλούσιοι από τη μια στιγμή στην άλλη, και για αυτούς το χρήμα δεν αποτελεί  μέσο επιβίωσης, αλλά απόδειξη δύναμης και επιβολής της δικής τους εξουσίας…..


Στην Ξάνθη πρόσφατα είναι τα χτυπήματα της μαφίας….


Η Αστυνομική Δ/νση  Ξάνθης γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολα καταφέρνει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα, με τις οριακές δυνάμεις που διαθέτει…..


Όπως επίσης παραδέχονται όλοι ότι υπάρχει ελλιπής εκπαίδευση των αστυνομικών…..


Κάθε φορά που ξεφεύγει η κατάσταση από τα χέρια της ΕΛΑΣ και έρχεται στην επικαιρότητα κάποιο περιστατικό που χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη φιάσκο της αστυνομίας, ευαισθητοποιούνται και πάλι κυβέρνηση και πολίτες ζητώντας οι μεν δεύτεροι λύσεις και οι δε πρώτοι εξαγγέλωντας μέτρα πρόληψης και καταστολής του …κακού…..και της παρανομίας…


Και η ιστορία επαναλαμβάνεται σα να βλέπει κανείς την ίδια αστυνομική ταινία….μόνο που στην ταινία οι κακοί στο τέλος συλλαμβάνονται….      


Σχετικά Άρθρα

Back to top button